Cuma, Nisan 26, 2024
Ekonomi

Borsa İstanbul’da gong Formula 1 için çaldı

Formula 1 takvimine 9 sene aradan sonra dahil edilen ve 13-15 Kasım’da asıllaştırılacak Türkiye Grand Prix’si için Borsa İstanbul’da gong merasimi tertip edildi.

Merasim, Cumhurbaşkanlığı Finans Büroyu Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Borsa İstanbul AŞ İdare Heyeti Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan, Borsa İstanbul Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla, Intercity İdare Heyeti Başkanı Vural Ak ve Formula 1 Atletik Direktörü Steve Nielsen’in gongu çalmasıyla başladı.

Aktiflikte konuşan Cumhurbaşkanlığı Finans Büroyu Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, böyle güç bir zamanda bu organizasyonu hakikatleştirenlere teşekkür ederek, “Allahın İzniyle çok hoş sonuçlanacak ve sezonun en iyi yarışlarından olacak.” dedi.

İstanbul pistini kaptanların çok hoşlandığını ifade eden Aşan, uzun müddet Formula’yı kendisinin de çok yakın takip ettiğini, yayınlarını okuduğunu anlattı.

Aşan, Formula’nın son birkaç yıldır popülaritesini tekerrür artırdığını belirterek, şunları kaydoldu:

“Bütün de uygun zamanda İstanbul’a geldi. Allahın İzniyle 2022 senesinde İstanbul Finans Merkezi’ni tamamlamış olacağız. 2022 yarışının tanıtım turlarını, Vural bey şimdiden lafını alalım, İstanbul Finans Merkezi’nin içinde yapalım. Boğaz kadar hoş değil ancak Boğaz’ı aratmayacak kadar hoş bir yer yapıyoruz. Süratli de gidiyor. 2022’de yarışla beraber tanıtımını yapmış olalım.”

“BORSA İSTANBUL DA FORMULA 1 GİBİ SÜRAT VE PERFORMANS ANLAMINDA ARALIKSIZ BÜYÜYOR” 

Borsa İstanbul Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla da uzun bir aradan sonra Formula 1 organizasyonuna tekerrür Türkiye’nin konut sahipliği yapmasından ve Borsa İstanbul’da böyle bir merasim asıllaştırmaktan memnuniyet dinlediklerini ifade etti.

Dünyanın 5 kıtasına dağılmış, motor sporlarının en üst kategorideki organizasyonu olan Formula 1’i uzun seneler takip ettiğini belirten Atilla, galibiyetli Formula sporcusu Michael Schumacher’in kaza geçirmesi sonrası organizasyondan azıcık koptuğunu söyledi.

İlginizi Çekebilir;  Piyasalarda pozitif hava Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Atilla, “Artık oğlum takip ediyor, ben de onun üzerinden takip ediyorum. Geçmişte adlarını çok bildiğimiz tanınmış insanların oğullarının da yarıştığını duydum ve çok mutlu oldum.” dedi.

Formula 1’in çok uzun geçmişi bulunan bir yarış olduğunu dile getiren Atilla, laflarını şöyle sürdürdü:

“Ülkemizde de bu stil araba yarışlarını canlandırmak ve geliştirmek için çok adımlar atıldı. Fakat bu seviyede motor sporları ancak 2005 senesinde ülkemize kısmet oldu. Şimdi tekerrür ikinci kez bu fırsatı elde etmiş olduk.

Formula 1; sürat, performans ve rekabetin oldukça önde olduğu bir yarış segmenti. Borsa İstanbul da bu mantıkta hem sürat hem performans anlamında kendini aralıksız geliştiriyor. Borsa İstanbul’un da son yarıyılda ralli yaptığına dair özellikle basın uzuvlarında ifadeler yer alıyor. Artık ralli demeyelim de Formula 1 için gong merasimi yapıyoruz, ‘başka bir segment’ diyebiliriz bizim için… Allahın İzniyle kırılmadık rekor kalmayacak borsada. Bugüne kadar zati bir haylisini kırmış bulunduk.”

Atilla, harekât hacimleri, endeksler anlamında Borsa’nın geçmişe göre çok daha iyi olduğunu belirterek, “Bundan sonra geleceğe ait de çok ehemmiyetli pozitif sinyaller veriyor.” dedi.

“DÜNYANIN GÖZÜ TÜRKİYE’DE OLACAK”

Intercity İdare Heyeti Başkanı Vural Ak ise Formula 1’i Türkiye’ye geri getirme vazifesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendilerine verilmesinin ardından asıllaştırdıkları faaliyetlere değindi.

Ak, “Intercity İstanbul Park olarak bu dev organizasyonu ülkemize tekerrür kavuşturmak için parasal manevi çok mücadele tükettik. Bu kadar ehemmiyetli bir organizasyonu ülkemize kazandırdığımız için çok mutluyuz. Avrupa ve Asya kıtalarının birleştiği yerde yüzyıllardır tarihin en büyük uygarlıklarına konut sahipliği yapan ülkemizin böylesine büyük bir organizasyona konut sahipliği yapma beceriyi aşırısıyla vardır.” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir;  Gram altın yeniden 500 liranın üstünde, çeyrek altın ne kadar? Altın fiyatları 30 Ekim 2023

Intercity İstanbul Park’ın dünyanın en coşku verici yarış pistlerinden olduğunu ifade eden Ak, laflarını şöyle bitirdi:

“Dünyanın gözü 13-14-15 Kasım’da Türkiye’de olacak. F1 organizasyonlarını 5 kıtadan milyarlarca insan ekran başlarında veya farklı medya mecralarında takip etmektedir. Ekiplerin piyasa kıymetleri, dönen parasal büyüklükler milyar dolarları aşan büyük bir ekosistem oluşturmaktadır. Biz de bu ekosistemin bir parçası olmak için var eforumuzla çalışıyoruz. Bu dev yarışın Intercity İstanbul Park’ta tertip edilmesi hem İstanbul hem de ülkemiz için büyük bir tanıtım fırsatı demektir. Ülkemiz, yabancı yatırımlar ve yatırımcılar için cazibe merkezidir. “

Formula 1 Atletik Direktörü Steve Nielsen, 9 sene sonra tekerrür İstanbul’da yarışa katılmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

İstanbul’un şahane bir şehir olduğunu ifade eden Nielsen, Formula 1’in güç bir yarıyıldan geçtiği kaydoldu.

Bir yanıt yazın

] }