Cuma, Nisan 26, 2024
Ekonomi

Bakan Pekcan’dan ihracatçılara kredi müjdesi

Bakan Pekcan, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Eximbank’ın dün imza atılan uyuşmayla Mizuho Bank, Ltd. koordinatörlüğünde bir bankalar konsorsiyumundan 397,9 milyon avro ve 99,8 milyon Amerika Birleşik Devletleri doları olmak üzere toplam 561 milyon Amerika Birleşik Devletleri doları meblağında 1 sene vadeli yeni  finansman sağladığını kaydoldu.

Eximbank tarafından sağlanan toplam 561 milyon Amerika Birleşik Devletleri doları meblağındaki kredinin toplam maliyetinin, azami meblağla katılan bankalar için avro diliminde 6 aylık Euribor+%2,50 ve Amerika Birleşik Devletleri doları diliminde 6 aylık Libor+%2,75 olduğunu belirten Pekcan,  krediye Avrupa, Uzak Doğu, Körfez bölgesi ve Türkiye dahil olmak üzere geniş bir coğrafyadan toplam 23 bankanın katılım sağladığını kaydoldu. İhracat kredilerinin yüzde 50’sini tek başına kullandıran Türkiye’nin fotoğrafı takviyeli ihracat finansman kuruluşu Eximbank’ın, pandemi yarıyılında sağladığı bu sendikasyon kredisinin, ihracatçıların ve ihracat odaklı KOBİ’lerin finansmana ulaşımı mevzusunda son derece ehemmiyetli olduğunu vurgulayan Pekcan, kredinin ayrıca beynelmilel anapara piyasalarının Türkiye ekonomisine dinlediği güvenin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

‘350 MİLYON DOLARLIK İLAVE KAYNAK SAĞLANACAK’

Eximbank’ın, sendikasyon harekâtı dahil olmak üzere yılbaşından bu yana 2,5 milyar dolar meblağından fazla fon kaynağını ihracatçıların hizmetine sunduğunu aktaran Bakan Pekcan, “Ekonomik gelişmeye tesir edecek katma kıymeti yüksek ihracatın desteklenmesine müteveccih çalışmalarını sürat kesmeden sürdürecek olan Eximbank, 2020 sene sonuna kadar beynelmilel piyasalardan takribî 350 milyon Amerika Birleşik Devletleri doları daha ilave kaynak sağlamayı tasarlıyor. Dayanaklarımızla ihracatçılarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Mevzubahisi finansmanın ihracatçılarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

İlginizi Çekebilir;  SON DAKİKA: Kişisel Verileri Koruma Kurulu, Facebook hakkında inceleme başlattı

Bir yanıt yazın

] }