Cuma, Nisan 26, 2024
Ekonomi

“Sendikasyon kredilerinde yüzde 109 ile yenileme oranı yüzde 100’ün üzerindeki tek bankayız”

Emirates NBD’nin casus banka olarak vazife aldığı ve koordinatörlük vazifesini The Commercial Bank Qatar ile beraber üstlendiği 367 gün vadeli kredinin dolar maliyeti Libor +%2.50, euro maliyeti ise Euribor +%2.25 seviyesinde asıllaştı.

Tüm dünyayı tesiri altına alan pandeminin, ekonomiler üzerinde yarattığı negatif koşullarda bile beynelmilel piyasalardaki en etkin Türk bankası olmaya devam eden VakıfBank, senenin ikinci sendikasyon kredisini 17 ülkeden 27 bankanın katılımıyla galibiyetle çevirdi. VakıfBank bu harekâtla toplam 660 milyon dolarlık yeni sendikasyon kredisi sağlamış oldu.

“Yenileme oranı yüzde 100’nam üzerindeki tek bankayız”

Asıllaştırılan harekâtın, inanılmaz yarıyıllarda dahi ulusal ekonomiye ve Türk bankalarına dinlenen güvenin bir göstergesi kalitesinde olduğunu belirten VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Böylesi güçlü bir senenin sonlarına yanaşırken bir yandan tüm alıcılarımıza sürekli takviyemizi sürdürmeye, öteki yandan da beynelmilel piyasalardan ülkemize yeni kaynak getirmeye devam ediyoruz” dedi. “Andırılacağı gibi senenin ilk yarısında rakip bankalar arasındaki azami sendikasyon kredisi yenileme oranını elde etmiştik” ifadesini kullanan Üstünsalih, mevzuyla alakalı laflarını şöyle sürdürdü:

“Güçlü muhabir ağımız ve muhabir bankalarımızla sürdürdüğümüz uzun soluklu ilişkilerimizin bir yansıması olarak, şimdi de 4 kıtadan 27 beynelmilel bankanın katkılarıyla toplam 660 milyon dolar meblağındaki senenin ikinci sendikasyon kredisini de galibiyetle temin ettik. Böylece rakip bankalar arasında yenileme oranını yüzde 100 seviyesinin üzerinde hakikatleştiren tek banka olduk. Böylece toplam sendikasyon kredi bakiyemiz 1,7 milyar dolar seviyesine erişti. Ayrıca geçen sene sendikasyon listemizde olmayan 3 yeni bankanın sendikasyon kredimize alaka göstermesi ve katılım sağlaması son derece memnuniyet vericidir. Bu kredi, hiç kuşkusuz muhabir bankalarımızın ulusal ekonomimize ve Bankamıza olan güvenlerini bir defa daha teyit etmiştir. Bu vesileyle muhabir banka temsilcilerimize sağladıkları takviyeden dolayı bir defa daha teşekkürlerimi iletiyorum.”

İlginizi Çekebilir;  Palandöken: Vatandaş güven istiyor

“Yılbaşından bu yana kaynak teminimiz 3.9 milyar dolara erişti”

2020 senesinde yurtdışından en çok kaynak getiren Türk bankası konumunda olduklarının altını çizen Üstünsalih, son sendikasyon harekâtıyla beraber yılbaşından itibaren muhtelif yapılar altında yurtdışından Türkiye ekonomisine sağlanan kaynağın 3.9 milyar dolara eriştiğini söyledi. Her alanda olduğu gibi beynelmilel fonlama tarafında da yenilikleri ve fırsatları yakından takip ederek seçenekler üzerinde çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerine dikkat toplayan Üstünsalih, “Toplam 12 milyar dolar meblağındaki beynelmilel fonlamamızla bu alandaki lider ve etkin konumumuzu gözeterek ulusal ekonomimize her anlamda katkı sağlamaya devam edeceğiz’’ açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

] }