Pazar, Nisan 28, 2024
Ekonomi

Son dakika haberi: Borsa İstanbul’da pay devri tamamlandı

Türkiye Varlık Fonu TVF ve Katar Yatırım Otoritesi QIA arasında, Borsa İstanbul’un yüzde 10’luk hissesinin QIA’ya devrini kapsayan harekât bitirildi. Borsa İstanbul’un 2 milyar dolarlık toplam anapara kıymeti üzerinden tanımlandı.

TVF’den yapılan yazılı açıklamaya göre, 26 Kasım’da TVF ve QIA arasında imza atılan uzlaşma uyuşması kapsamındaki harekât, QIA’nın 200 milyon dolarlık yatırımıyla sonuçlandı. Mevzubahisi harekât değeri, Borsa İstanbul’un 2 milyar dolarlık toplam anapara kıymeti üzerinden tanımlandı.

Açıklamaya göre, hisse devrinin bitirilmesinin ardından TVF, sahip olduğu yüzde 80,6’lık hisseyle Borsa İstanbul’un en büyük hisse sahibi pozisyonunu gözetecek. QIA yüzde 10’luk hisse ile Borsa İstanbul’un yatırımcısı olurken, önde gelen milli anapara piyasaları oyuncularından oluşan değişik paydaşlar hisselerin kalan kısmını yakalamaya devam edecek.sv

“Ülkemize yabancı anapara sürükleme açısından da bu yatırımın ayrı bir ehemmiyeti bulunmaktadır”

Açıklamada mevzuya ait görüşlerine yer verilen TVF Üst İdareyicisi CEO Zafer Sönmez, “Borsa İstanbul’daki yüzde 10’luk hisse devri, iki ülkenin varlık fonları arasında uzun süreli olmasını amaçladığımız iş birliğinin başlangıcıdır.” ifadesini kullandı.

Sönmez, “Bu yatırımın, Borsa İstanbul’un orta vadede tasarladığımız ulusa talebi evvelinde bedel yaratımına ve müessesesel idare prensiplerinin geliştirilmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Küresel olarak ekonomik güçlüklerin yaşandığı Kovid yarıyılında ülkemize yabancı anapara sürükleme açısından da bu yatırımın ayrı bir ehemmiyeti bulunmaktadır. Borsa İstanbul, 2022’de faaliyete başlaması tasarlanan İstanbul Finans Merkezi’nin ehemmiyetli oyuncularından biri olacak; bu açıdan QIA, yaptığı yatırımla hem Borsa İstanbul’a hem de Türkiye’nin vizyonuna dinlediği güveni ispatlamaktadır.” değerlendirmesinde bulundu.

İlginizi Çekebilir;  VİOP'ta endeks kontratı haftaya yatay başladı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Bir yanıt yazın

] }