Cuma, Nisan 26, 2024
Ekonomi

Son dakika… Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 6,7 büyüdü

Türkiye İstatistik Müesseseyi TÜİK, senenin üçüncü çeyreğine temmuz-eylül ait gayrisafi yurt içi hasıla GSYH neticelerini açıkladı.

Buna göre, GSYH hipotezi, zincirlenmiş hacim endeksi olarak, bu senenin üçüncü çeyreğinde, yeni tip koronavirüs Kovid-19 salgınının tesirlerine karşın geçen senenin aynı çeyreğine göre yüzde 6,7 arkasıydı. 

Yapım usulüne göre cari maliyetlerle GSYH hipotezi, bu senenin üçüncü 3 aylık yarıyılında geçen senenin aynı yarıyılına mukayeseyle yüzde 22,6 çoğalarak 1 trilyon 419 milyar 483 milyon lira olarak asıllaştı.

GSYH’yi oluşturan faaliyetler araştırıldığında bu senenin üçüncü çeyreğinde, geçen senenin aynı yarıyılına mukayeseyle zincirlenmiş hacim endeksi olarak finans ve sigorta faaliyetleri yüzde 41,1, bilgi ve irtibat faaliyetleri yüzde 15, sanayi yüzde 8, inşaat yüzde 6,4, tarım yüzde 6,2, öteki hizmetler faaliyetleri yüzde 6, gayrimenkul faaliyetleri yüzde 2,8, kamu yönetimi, eğitim, insan sıhhati ve sosyal hizmet faaliyetleri yüzde 2,4 ile hizmetler yüzde 0,8 arkasıydı. Mesleksel, yönetimsel ve yardım hizmet faaliyetleri ise yüzde 4,5 eksildi.

TÜİK, bu senenin birinci ve ikinci çeyrek sayılarında da revizyona gitti.

İlginizi Çekebilir;  Çiğ süt desteği ödeme uygulamasında fatura düzenlemesine gidildi

Bir yanıt yazın

] }