Pazar, Nisan 28, 2024
Ekonomi

Borsa günü yükselişle tamamladı

BIST 100 endeksi, evvelki kapanışa göre 5,36 puan çoğalırken, toplam harekât hacmi 29,7 milyar lira seviyesinde hakikatleşti. 

Bankacılık endeksi yüzde 0,68 kıymet kaybederken, holding endeksi yüzde 0,87 kıymet kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,14 ile bağlantı, en çok kaybettiren ise 0,68 ile bankacılık sektörü oldu.

Analistler, kasım ayı enflasyonunun piyasa temennilerinin oldukça üzerinde hakikatleşmesinin ardından BIST 100 endeksinin 1.315 puana kadar gerilediğini, ancak Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın açıklamaları sonrası kayıplarını karşılama ederek 1.335,77 puana kadar yükseldiğini belirtti.

Yarın yurt içinde Merkez Bankası aylık maliyet büyümeleri ve hakikat efektif döviz kuru bilgisinin takip edileceğini bildiren analistler, yurt dışında Amerika Birleşik Devletlerinin kasım ayı istihdam raporundaki tarım dışı istihdam, işsizlik oranı ve vasati saatlik hasılatlar bilgilerinin piyasaların istikameti üzerinde tanımlayıcı olacağını ifade etti.

Analistler, yeni tip koronavirüs aşısına ait haber akışının yanı gizeme jeopolitik ve politik büyümelerin de piyasaların odağında yer aldığını, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.340 ve 1.360 seviyelerinin mukavemet, 1.290 puanın yardım konumunda olduğunu söyledi.

İlginizi Çekebilir;  Avrupa borsaları yükselişle kapandı

Bir yanıt yazın

] }