Cuma, Nisan 26, 2024
Ekonomi

14 Ocak 2023 evde bakım maaşı yatan iller: Evde bakım maaşı ne kadar 2023?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak evde bakım maaşı veriliyor. 14 Ocak evde bakım maaşı yatan iller 2021 sorgulaması başladı. Evde bakım maaşını genel olarak her ayın 15’i ile 31’ü arasında hesaplara yatıyor. Maaş alan engelli yakınları maaşların SMS ve TC kimlik no ile sorgulanabiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER LİSTESİ 14 OCAK 2021

Evde bakım maaşı ödemeleri bu ay da her ay olduğu gibi il il gerçekleşecek.

1- Tokat

2- Bilecik

3- Uşak

4- Mersin

5- Konya

6- Van

7- Manisa

8- İstanbul

9- Ankara

10- Şanlıurfa

11- Aksaray

12- Şırnak

EVDE BAKIM MAAŞI 2021 NE KADAR OLDU?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2020 yılı ve Aralık ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, memur, sözleşmeli personel ve memur emeklilerin aylıklarına yapılacak zam oranları da belli oldu. 2021 yılının Ocak ayından itibaren yaşlılık maaşı ödemeleri zamlı olarak hesaplara yatacak. Evde bakım parası ise 1.544 lira 61 kuruştan 1,658 lira 19 kuruşa çıktı.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Evde Bakım maaşı ödemelerini e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın ve tıklayınız. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

İlginizi Çekebilir;  Avrupa borsaları günü yükselişle kapattı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı bakiye takibi SMS yolu ile de gerçekleştirilebilir. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne “BAKIYE” yazıp, 4747’e SMS atarak sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

Bir yanıt yazın

] }