Cuma, Nisan 26, 2024
Ekonomi

IMF Türkiye’ye ilişkin tahminlerini açıkladı… “2023’de yüzde 6 büyüme olacak”

Uluslararası Para Fonu İMF, Türkiye’nin salgın döneminde uyguladığı son politika müdahalesinin ekonomide keskin bir toparlanmaya yol açtığını açıkladı. Türkiye ekonomisinin 2021 yılında yüzde 6 büyümesinin beklendiğini duyurdu.

İMF, 4’üncü madde konsültasyonu kapsamındaki denetimin öncü bulgularını bir raporla açıkladı. Rapora göre koronavirüs salgını, tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye’yi de etkiledi. Bu dönemde hızlı para ve kredi büyümesinden uzaklaşan son politika dönüşünün memnuniyetle karşılandığını açıklayan İMF, ancak bunun aynı zamanda önceden var olan kırılganlıklara karşı duyarlı olma riskini de beraberinde taşıdığına dikkat çekildi.

Uygulanan politikaların yapısal reformlarla birleştirilmesi tavsiyesinde de bulunan İMF, reformların salgının uzun vadeli etkileri, iş gücü piyasası ve kurumsal borçların azalmasına odaklanmasını önerdi.

Uluslararası Para Fonu IMF, 2020 sonlarından itibaren oluşturulan sıkı para politikasını da olumlu karşıladı. Türkiye ekonomisine ilişkin tahminlerini de paşlayan İMF raporunda, “Ekonominin 2021’de pozitif büyümeye devam etmesi bekleniyor.” ifadesi kullanıldı.

İlginizi Çekebilir;  New York Borsası yükselişle kapandı

Bir yanıt yazın

] }