Pazar, Nisan 28, 2024
Ekonomi

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? MB Mart 2023 faiz kararı ne olacak?

Döviz piyasası ve ons altın kaynaklı altın fiyatlarını yakından ilgilendiren açıklama için gözler Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına çevrildi. Mart ayı faiz kararının açıklanacağı toplantı sonrasında kurların nasıl şekilleneceği önümüzdeki günlerde netleşecek. Peki, karar hangi tarihte açıklanacak?

MERKEZ BANKASI MART AYI FAİZ KARI KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MB’nin 2021 yılı Para Politikası Kurulu toplantı takvimine göre Mart ayı toplantısı 18 Mart 2021 günü saat 14:00’te gerçekleştirilecek.

Naci Ağbal göreve geldikten sonra iki ay faiz artırımına gidilmiş Ocak 2021’de ise faiz aynı seviyede tutulmuştu. Şubat 2021 kararında ise Ocak ayında olduğu gibi faizlerin yüzde 17’de sabit tutulmasına karar verilmişti.

Mart ayında hangi kararın alınacağı ise 18 Mart 2021’de netleşmiş olacak.

NACİ AĞBAL HANGİ AÇIKLAMALARDA BULUNMUŞTU?

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’dan Para Politikası Kurulu toplantısı öncesi oldukça önemli bir açıklamada bulundu. Mart 2021 döneminin faiz kararına yönelik sinyallerin verildiği açıklamada “Önümüzdeki dönemde de güven odaklı para politikası aracılığıyla fiyat istikrarına ulaşma yolunda emin adımlar atmaya devam edeceğiz.” ifadeleri kullanıldı.

 

İlginizi Çekebilir;  Süper Loto 28 Eylül 2023 sonuçları çekiliş sonrası millipiyangoonline.com adresinde

Bir yanıt yazın

] }