Perşembe, Mayıs 2, 2024
Ekonomi

Evde bakım maaşı yattı mı, hangi illerde? Evde bakım maaşı yatan iller listesi! 15 Nisan 2023 e-Devlet evde bakım maaşı sorgulama

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca ödenen evde bakım maaşı yatan iller 15 Nisan itibarıyla sorgulanıyor. Nisan ayının ortasına gelirken bakım parasından yararlananlar SMS ve e devlet üzerinden yatan ve yatmayan illeri öğrenebiliyor. Peki, Bakanlık tarafından, bakıma muhtaç, ihtiyacı olan engelliler ile yaşlıların ailelerinden ayrılmamaları aracılığı ile ödenen evde bakım maaşı yattı mı, yatan iller hangileri? İşte 15 Nisan 2021 evde bakım maaşı yatan iller listesi..

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER HANGİLERİ?

Amasya

Kırklareli

Edirne

Bolu

Samsun

Aksaray

Sakarya

Ordu

Hatay

Konya

Diyarbakır

Manisa

Uşak

Adıyaman

Antalya

Afyonkarahisar

İzmir

Balıkesir

Isparta

Gaziantep

Bilecik

Zonguldak

Tekirdağ

Osmaniye

Erzincan

Şanlıurfa

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

İster SMS isterseniz e Devlet sistemi üzerinden emekli maaşı sorgulaması yapabilirsiniz. Devlet dairelerinde yapılan pek çok işlemi online olarak gerçekleştirmemizi sağlayan e Devlet’in “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

Maaşlarınızı Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS  atmaları gerekiyor. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir. Ziraat bankası SMS kodu ile her ay bakiyenizi takip edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir;  65 yaş aylığı zam oranı ne kadar oldu? 2023 evde bakım maaşı, engelli aylığı zam tablosu!

Bir yanıt yazın

] }