Cuma, Mayıs 3, 2024
Ekonomi

KÇÖ son tarih 2023! Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman bitiyor? KÇÖ uzatılacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz aylarda “Tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs, haziranı kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam etme kararı aldık.” Açıklamasından sonra KÇÖ son ödeme tarihleriyle ilgili detaylar merak ediliyor.

Sigortalı çalışanın son on iki aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının % 60’ı olan günlük kısa çalışma ödeneği ödemeleri bir süre daha devam edecek. Kısa çalışmanın günlük, haftalık veya aylık çalışma süresi içerisinde yapılacağı zaman aralığı işyerinin gelenekleri ve işin niteliği dikkate alınarak işverence belirleniyor.

Kısa çalışma yapılan süreler için, kısa çalışmaya tabi tutulan işçiler adına SGK Aylık Prim ve Hizmet Belgesi/Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile eksik gün gerekçesi “18-Kısa Çalışma Ödeneği” veya “27-Kısa Çalışma Ödeneği ve Diğer Nedenler” olarak bildirilir. Kısa çalışma ödeneğinin süresi üç ayı aşmamak kaydıyla kısa çalışma süresi kadardır.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ (KÇÖ) NE ZAMAN BİTECEK?

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kısa çalışma başvurusunda bulunan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresinin 30 Haziran 2021’e kadar uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karar, 1 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

 

 

İlginizi Çekebilir;  Borsa günü yükselişle tamamladı

Bir yanıt yazın

] }