Pazar, Nisan 28, 2024
Ekonomi

Evde bakım maaşları yattı mı? 13 Temmuz 2023 evde bakım maaşı yatan iller hangileri?

Evde bakım maaşı yatan iller sorgulama işlemleri haftanın ilk günü itibariyle başladı. Evde bakım maaşı ödemesi alan hak sahipleri özellikle bayramın yaklaşmasıyla birlikte erken yatar mı diye aratılıyor. Evde bakım parası her ay olduğu gibi bu ayda belli tarihler arasında hesaplara yatacak. İşte evde bakım maaşlarıyla ilgili detaylar..

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER LİSTESİ BELLİ OLDU MU?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla yapılan evde bakım yardımı ödemelerinin Kurban Bayramı’ndan önce gerçekleştirileceğini açıkladı. 

SMS İLE EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA e-DEVLET

Evde Bakım aylığı ödemelerini E Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile E Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

 

 

 

İlginizi Çekebilir;  Nakdi ücret desteği ne zaman yatacak? Nakdi ücret (ücretsiz izin) desteği ödeme tarihi 2023!

Bir yanıt yazın

] }