Pazartesi, Nisan 29, 2024
Ekonomi

FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? FED faiz kararı ne olur? Gözler FED toplantısında!

ekonomi üzerinde belirleyici etkenlerden biri olan FED faiz kararının hangi tarihte yapılacağı merak ediliyor. ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararları ve FED Başkanı Jerome Powell’ın basın toplantısına gözler çevrildi. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı açıklamalar ile piyasalar yeni yön bulacak. Dış piyasaların öncelikli gündemi o nedenle FED. Daha doğrusu FED’in tahvil alımlarının azaltıp azaltmayacağı kararı önem arz edecek. 

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Takvime göre bu ayki FED toplantısı 21-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Öte yandan, Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda “Covid-19 Zamanında Para Politikası” başlıklı bir konuşma yapan Powell’ın açıklamalarının ardından küresel piyasalarda pozitif bir hava seyretmişti. 

FED FAİZ BEKLENTİSİ NE?

İşte Hürriyet gazetesi yazarı Zeynel Balcı’nın yazının konu ile ilgili kısmı

Piyasaların yakından takip edileceği iki toplantı perşembe günkü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve çarşamba günü gerçekleşecek olan ABD Merkez Bankası (FED) toplantısı olacak.  Piyasa beklentisi ağırlıklı olarak tahvil alımlarının azaltılması (tapering) yönünde bir karar çıkmayacağı yönünde.

Fed toplantısı için ağır basan olasılık her ne kadar yeni bir karar çıkmayacağı yönünde olsa da piyasalar toplantı sonuçları konusunda bölünmüş durumda. Bir karar çıkmazsa ve güvercin tonda açıklamalar gelirse bu olumlu algılanır, tahvil alımlarının azaltılması kararı veya bu yönde bir sinyale ise olumsuz bir piyasa tepki beklenebilir. Dış piyasalardaki görünüm temkinli bir bekleyişi gösteriyor.

FED TOPLANTI TARİHLERİ 2021

İlginizi Çekebilir;  FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta? Temmuz ayı FED toplantı tarihi! FED faiz kararı ne olur?

Önümüzdeki FED toplantısı tarihleri, 21-22 Eylül, 2-3 Kasım ve 14-15 Aralık 2021 olacak. Toplantı sonrası alınan karar kamuoyuna duyurulacak.

Bir yanıt yazın

] }