Pazartesi, Nisan 29, 2024
Ekonomi

EYT çıkacak mı, ne zaman, kimleri kapsayacak? EYT yeni formül, ara formül gelişmeleri..

EYT son dakika haberleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Hürriyet’ten Nuray Babacan konu ile ilgili haberinde bir çalışmanın olduğunun öne sürüldüğünü dile getirdi. Çalışmanın ‘ara formül’ niteliğinde olduğu ve sadece mağduriyeti belli oranda gidereceği belirtildi. Bu haber sonrasında Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili açıklamalar yakından takip ediliyor.

8 Eylül 1999’da yürürlüğe konan 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi ve prim ödeme şartlarının yanına bir de yaş şartı getirildi. Buna tabi olan EYT’liler kendileri ile ilgili düzenlemenin ne zaman çıkacağını merak ediyorlar Konunun Çalışma Bakanlığı’nda başlayacağı öne sürüldü.

EYT ÇIKACAK MI, NE ZAMAN ÇIKACAK?

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre İlk ön çalışmanın, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda Çalışma Bakanlığı’nda başlayacağı öne sürüldü. Çalışmanın ‘ara formül’ niteliğinde olduğu ve sadece mağduriyeti belli oranda gidereceği belirtildi. Buna göre, bir kereye mahsus olmak üzere, sigorta prim gün sayısını doldurup, emekli olmak için gerekli yaş süresini bekleyenler için, bir düzenleme tartışılıyor.

Bekleme süresini 2-3 yıl düşürmeyi amaçlayan plana göre, prim gün sayısını tamamlayanlar veya şu anda emekli olmak için 56 yaşını bekleyenlere 2-3 yıllık bir avantaj sağlanacak. Çalışmayla ilgili olarak maliyet analizi yapılacağı, kaç kişinin yararlanacağı ve sonuçlarıyla ilgili değerlendirmeler hazırlanacağı ifade ediliyor.

EYT NEDİR?

8 Eylül 1999’da yürürlüğe konan 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi (erkek için 25, kadın için 20 yıl) ve prim ödeme (5000 gün) şartlarının yanına bir de yaş şartı (kadın için 58, erkek için 60 yaş) getirildi. 8

İlginizi Çekebilir;  Emekli ikramiyesi 2023 ne kadar olacak, kaç TL? Bayram ikramiyesi miktarı 4 bin olabilir! Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Bir yanıt yazın

] }