Cuma, Nisan 26, 2024
Ekonomi

Altın fiyatlarında kritik gün! Altın yatırımcıları 16:30’a kilitlendi

Altın fiyatları son dönemde ABD’de meydana gelen ekonomik gelişmelerden etkilenmeye devam ediyor. Tüm dünyada yükselen enflasyondan ziyade ABD’deki enflasyonun yükselişe geçmesi Altın fiyatları için kritik bir durum oluşturmaya başladı.

ABD Merkez Bankası Fed, enflasyonu dizginlemek için faizi artırmayı planlıyor. Enflasyonun hızlı yükselişi karşısında Faiz artırımı tarihini ön plana çekmeyi düşünen Fed, piyasalarda tedirginliğe neden oluyor.

Bir süredir 1780,1800 dolar bandına sıkışan ons altın ABD’den gelecek olan Enflasyon verisi ile yön bulmaya çalışacak. Kritik veri bugün TSİ 16:30’da açıklanacak.

Altın yatırımcıları saat 16:30’a kilitlendi. Peki ABD’nin enflasyon verileri altın fiyatlarına nasıl yön verecek? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş CNN TÜRK yayınında değerlendirdi.

Memiş, “ABD enflasyon verisi küresel piyasalar için oldukça önemli. Altının ons fiyatı için bir kırılmaya neden olacağını tahmin ediyoruz. Altının ons fiyatı 1770-1800 dolar aralığına sıkıştı. Veri eğer beklenenden yüksek gelirse 1815 dolar seviyesine kadar yükselmesini öngörüyoruz. Beklentinin altında bir veri gelirse 1750 dolar seviyesine kadar bir geri çekilme olabilir. Ancak 1815 dolar seviyesini her ne kadar test edilme olasılığı güçlü olsada, 1815 dolar seviyesinde kalıcı olacağını tahmin etmiyoruz.” açıklamasında bulundu.

 

İlginizi Çekebilir;  Doğal gaz düzenlemesi yeni yılın ilk haftasında Meclis'te

Bir yanıt yazın

] }