Pazartesi, Nisan 29, 2024
Ekonomi

Bitcoin’de düşüş sürüyor! Bitcoin neden düşüyor? Kripto para Bitcoin fiyatı..

Bitcoin’de düşüş sürüyor! Bitcoin neden düşüyor? Kripto para Bitcoin fiyatı..

Geçtiğimiz ay 69 bin dolarla tarihi zirvesini gören Bitcoin bugün 46 bin Dolar seviyesinde işlem görüyor. Bitcoin liderliğinde başlayan düşüş dalgası Bitcoin tarihi zirvesinden uzaklaştırdı. Tarihi zirvesinden yüzde 33 oranında kayıpla seyreden Bitcoin’i düşüş listesinde Ethereum takip ediyor. Ethereum ise uzun zaman sonra 4000 doların altına geriledi. Ethereum da tarihi zirvesinden yüzde 23 uzaklaşmış durumda.

BİTCOİN NEDEN DÜŞÜYOR?

Bitcoin’deki düşüşte FED’in faiz toplantısından çıkacak kararlar ve ABD borsalarındaki düşüşün etkili olduğu öne sürülüyor. FED’in yarın yapacağı faiz açıklaması ile birlikte piyasalar yön belirleyecek. FED’in 39 yılın zirvesine çıkan enflasyonu düşürmek için faiz artırım hamlesini erkene çekmesi ve varlık alım azaltımını daha da yükseltmesi bekleniyor. FED’in faiz artırması halinde dolara yönelim artacakken diğer varlıklarda düşüş olması öngörülüyor.

KRİPTO PARA BİTCOİN FİYATI

Kripto para borsasında en büyük hacme sahip olan Bitcoin, an itibarıyla 46.623,10 USD değerinde. 

BİTCOİN, ALTCOİN NEDİR?

Kripto para borsasında en büyük hacme sahip olan Bitcoin, ilk kripto para birimidir. Altcoin de Bitcoin’e alternatif üretilen kripto para birimi anlamına gelir. Altcoin kendi başına bir kripto para çeşidi değildir, Bitcoin harici kripto para çeşitlerine verilen genel bir isimdir.

Altcoin de tıpkı Bitcoin gibi borsadan alınıp satılabiliyor. Binden fazla altcoin bulunuyor. Ethereum, Litecoin, XRP gibi kripto para birimlerinin hepsi altcoindir. 

İlginizi Çekebilir;  Son dakika haberi... Bakan Pekcan'dan ABD ile ticaret açıklaması

Bir yanıt yazın

] }