Perşembe, Mayıs 2, 2024
Ekonomi

Son dakika: 2023 Asgari ücret hangi gün belli olacak? Asgari Ücret 4. toplantı ne zaman açıklanacak, saat kaçta?

Son dakika: 2022 Asgari ücret hangi gün belli olacak? Asgari Ücret 4. toplantı ne zaman açıklanacak, saat kaçta?

Asgari ücret ile ilgili son haberler belli oldu. Son dakika gelişmesine göre; asgari ücret 2022 maaş zam oranı ne kadar olacak? sorusunun yanıtı ilgiyle takip ediliyor. Asgari ücret 4. toplantının hangi gün, ne zaman ve saat kaçta yapılacağı da sorgulanan diğer konular arasında yer alıyor. İşte Asgari ücrete dair yapılan son dakika açıklamaları…

Milyonların merak ettiği asgari ücret zam oranı için gözler son toplantıya çevrildi. Haftanın ilk günü asgari ücretin açıklanacağı tahmin edilmişti fakat bir açıklama yapılmadı. Asgari ücret görüşmelerindeki son durumu CNN Türk muhabiri Gülşen aktardı.

Asgari ücret 4. toplantı ne zaman yapılacak?

CNN Türk muhabiri Gülşen Çoşkun dördüncü toplantının tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklamanın gelmediğini belirtirken, “Taraflar şuna dikkat çekiyor. Hesaplama noktasında, bazı teknik düzeyde hesaplamaların devam ettiği vurgusu yapılıyor. Hem Hazine ve Maliye Bakanlığı hem de SGK düzeyinde bazı hesaplamalar sürüyor. Bu nedenle henüz bir tarih açıklanmadığı ifade ediliyor.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’tan açıklama

‘Asgari ücret ne kadar olacak ne zaman açıklanacak?’ sorusuna yanıt veren Kurtulmuş, ”Çalışma Bakanlığımız beklentileri tespit etti. Nihayetinde müzakere sonucudur. Herkesi tatmin edecek, hakkaniyetli bir Asgari Ücret tespiti olacaktır.” cümlelerini kullandı. 

Asgari ücret ne kadar olacak? sorusuyla ilgili de açıklama yapan Kurtulmuş, ” Bunu tam olarak söylemek mümkün olmaz. Beklentiler çerçevesinde bunu belirleyeceğiz. İnşallah herkesin tatmin olduğu bir rakam olacak. Benim de gönlüm geçen senekinin üstü ama reel rakamları konuşmak lazım. İşçi kesiminin de taleplerini karşılayacak bir asgari ücret ortaya çıkacaktır. ” cümlelerini belirtti. 

İlginizi Çekebilir;  Borsa günü yükselişle tamamladı

YouTube video

Bir yanıt yazın

] }