Cuma, Mayıs 3, 2024
Ekonomi

Nebati: Üzerimizde oyun oynanmasının yolunu kapattık

Muhalefetin ekonomi açıklamalarını eleştirdi. Yatırımcılara “Bu açıklamalara inanmayın” çağrısı yaptı. “Çok kısa sürede olumlu sonuçları göreceğiz” dedi.

“3 günde Türkiye’nin bütün ortamını biz dışardaki sıcak paranın gelişiyle değil, yüksek faizle de gerçekleştirmedik. Kendi imkanlarımızla bu hale getirdik ve düne kadar ‘Bu işin kesin çözümü yüksek faizdir’ diyenlere tokat gibi cevap oldu”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, NTV’de yeni ekonomi modeliyle ilgili konuştu. Bu politikadan geri adım atılmayacağının altını çizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları öncesinde döviz kurlarında bir köpük olduğunu belirtti. Kurdaki düşüşün süreceğinin sinyalini verdi.

“Sıcak parayla bizim üzerimizden oyun oynanmasının yolunu kapatıyoruz. Köpük gitmedi, gitmeye başladı. Bu köpük çok hızlı bir şekilde gidecek. Yeni tedbir paketleriyle piyasayı öylesine şaşırtacağız ki o son 3 ayda türkiyedeki psikolojiyi karamsarlığa dönüştürenlerin kaçacak yeri bulamayacağı göreceğimiz bir döneme giriyoruz”

KUR KORUMALI TL MEVDUAT SİSTEMİ

Bakan Nebati, pazartesi gününden bu yana TL mevduata geçişin rakamlarını paylaştı.

“Kur korumalı TL mevduatına geçiş sabah itibarıyla 10 milyar liraydı, öğleden sonra bu katlanarak gitti.”

Nebati, market fiyatlarına da değindi. Fırsatçılarla mücadele vurgusu yaptı. “Fiyatlardaki düşüşler yamaç paraşütü gibi yavaş olmasın” uyarısında bulundu.

“Bak yamaç paraşütünden düşersiniz. Döviz artarken etiketi değiştirdin düşerken niye değiştirmiyorsun. Eğer bu şekilde bir davranış sergilerseniz bu defa kamu gücünün Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ne olduğunu görmüş olursunuz.”

İlginizi Çekebilir;  Borsa günü rekorlarla tamamladı

Bir yanıt yazın

] }