Pazar, Nisan 28, 2024
Ekonomi

Fiyat İstikrarı Komitesi ikinci kez toplandı

Fiyat İstikrarı Komitesi ikinci kez toplandı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında toplanan komite toplantısı sonrası açıklama yapılması bekleniyor. Komite, ilk toplantısında küresel enflasyon gerçekleşmeleri ve Emtia piyasalarındaki gelişmeleri ele almıştı.

MASADA ÖNEMLİ KONULAR VAR

CNN Türk Muhabiri Gülşen Coşkun ikinci toplantıya ilişkin son gelişmeleri aktardı. Coşkun şu bilgileri paylaştı:

“Dün enflasyon rakamları açıklandı. TÜFE yıllık bazda yüzde 36’ya çıktı. Aylık bazda da yüzde 13.58’e çıktı. TÜFE ile ÜFE arasındaki makasın da açıldığını gördük. Bu tablonun üzerine Fiyat İstikrarı Komitesi toplantısının yapılması önemli.

Bugün ikincisi gerçekleştiriliyor. Masada enflasyon konusu var. Enflasyon konusuna etraflı bir şekilde bakılacak. Bir önceki toplantıda da enflasyon konusu masadaydı ve kurumlar arası uyum ifade edilmişti. Enflasyon mücadele kapsamında özellikle döviz kurlarındaki artışa dikkat çekilmişti. Küresel çapta emtia fiyatlarında artışa dikkat çekilmişti. O toplantının arından şimdi yeniden riskler konusunun ele alınması bekleniyor.

Kurumlar arası uyuma dikkat çekilmişti demiştik. O uyum nasıl olacak? Geçtiğimiz zamandan bu döneme baktığımızda enflasyona mücadele konusunda her bakanlık ilgili ekonomi bakanlıkları kendi alanlarına ilişkin bazı adımlar atıyor.

“ERKEN UYARI SİSTEMİYLE İLGİLİ VERİ TABANI VAR”

Döviz kurlarındaki düşüşün ardından etiketlere nasıl yansır konusu gündemdeydi. Ticaret Bakanlığı bu konuyla ilgileniyor. Stokçuluk konusu da Ticaret Bakanlığı’nın çerçevesinde. Bundan önce hangi adımlar atıldı bunlara bakılacak.

Tarım Bakanlığı’nda tarladan sofraya gelen sürece bakılacak. Aradaki yükseliş neden oluyor buna ilişkin detaylara bakılması bekleniyor. Merkez Bankası’nın erken uyarı sistemiyle ilgili bir veri tabanı var. Buna bakılacak. Toplantı Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın öncülüğünde olacak. Tarım Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Merkez Bankası toplantıda yer alacak.”

 

İlginizi Çekebilir;  SON DAKİKA: Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan faiz açıklaması

Bir yanıt yazın

] }