Pazartesi, Nisan 29, 2024
Ekonomi

Bitcoin’de düşüş sürüyor! Bitcoin neden düşüyor? Bitcoin fiyatı anlık 7 Ocak 2023

Bitcoin’de düşüş sürüyor! Bitcoin neden düşüyor? Bitcoin fiyatı anlık 7 Ocak 2022

Bitcoin, aralık ayının başından bu yana en düşük seviyesine geriledi. Bitcoin’in yanında diğer kripto para birimlerinde de düşüş yaşandı. Bitcoin’deki değer kaybı sürüyor. Bitcoin, dün FED tutanaklarının yayınlanmasının ardından yüzde 7 değer kaybı ile 43 bin dolar seviyesinin altını gördü. Ethereum’daki değer kaybı ise yüzde 10’a yaklaştı. Ethereum, 3 bin 450 seviyelerinden işlem gördü.

BİTCOİN NEDEN DÜŞÜYOR?

Kripto paraların düşüşünde FED tutanaklarındaki parasal sıkılaşma vurgusu etkili oldu. Ayrıca ABD Senatosu’nun kripto kararı ve Kazakistan’daki olaylar da piyasaları sarstı. Kazakistan’da son günlerde yaşanan sokak gösterilerinin de kripto yatırımcıları etkilediği düşünülüyor. Bazı hesaplamalara göre Kazakistan, Bitcoin madenciliğinde yüzde 18,1 payla dünyada ABD’den sonra ikinci sırada yer alıyor.

Analistler, kripto para fiyatlarında son dönemde görülen dalgalanmanın, gelen olarak finansal piyasalarda artan oynaklığın bir yansıması olduğunu, enflasyonda yükseliş karşısında merkez bankalarının para politikalarını sıkılaştırmaya yönelmelerinin likiditeyi azaltacağı endişesinin kripto paralara da yansıdığını vurguluyorlar.

BİTCOİN TAHMİNLERİ

Bitcoin 2022 ayı sezonu beklentilerini boşa çıkarmaya hazırlanırken uzmanların yorumları ve fiyat tahminleri açıklandı. FED tarafından 2021 yıl sonunda verilen şahin mesajlar ile gerileme yaşayan kripto para birimleri için felaket senaryoları yazılmaya başlanmıştı. Bitcoin 2021 yıl sonunda yaşadığı sert düşüşe ve değer kayıplarına rağmen yıl genelini yüzde 60’lık kazanç ile geride bırakmıştı. Bitcoin’in kaderini 2022 yılında FED tarafından atılacak olan adımlar belirleyecek.

BİTCOİN FİYATI ANLIK 6 OCAK 2022

Kripto paralarda Fed tutanaklarının tetiklediği erime bugün de devam ediyor. Önceki akşam tutanaklar yayımlanmadan önce Bitcoin 46.500 dolar civarında seyrediyordu. Bitcoin fiyatı anlık olarak 41.452,30 USD sevilerinden işlem görüyor.

 

İlginizi Çekebilir;  NFT nedir, ne demek, nasıl yapılır? NFT token nasıl oluşturulur?

Bir yanıt yazın

] }