Cuma, Nisan 26, 2024
Ekonomi

Altın fiyatları ve döviz kuru nasıl geriledi Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Altın fiyatları hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Altın fiyatları yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Altın fiyatları forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Altın fiyatları grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Altın fiyatları fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Altın fiyatları Yorum 2023

Altın fiyatları piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Altın fiyatları grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

ABD Merkez Bankası FED politika faizini sabit  tuttu. FED’in kararının ardından altın fiyatları ve döviz kuru geriledi. İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Sefer Şener kararın ardından yaşananları CNN TÜRK’te yorumladı.

İşte Şener’in konuşmasından satır başları Hisse Net Yorumlar 2022,

Özellikle FED’in almış olduğu kararlar öncelikle hem emtia fiyatları üzerinde yani altın gibi altına benzeyen diğer değerli eşyalar gibi eşyalar üzerinde etkili oluyor. Arkasından da doğal olarak bu kurlara artırıyor ya da azaltıyor bütün dünya üzerinde. Şimdi altınla ilgili şöyle söyleyelim, öncelikle biliyorsunuz önceki haftalar içerisinde bir Rusya-Ukrayna gerginliği ön plana çıktı. Jeopolitik olarak bir risk ortaya çıktı. Dolayısıyla altın gibi değerli metaller, özellikle böyle risk dönemlerinde artış gösterir.

 


Altın fiyatları Analiz

Altın fiyatları net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Altın fiyatları yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Altın fiyatları grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

İlginizi Çekebilir;  Herkesin evlilik beklediği Murat Dalkılıç ve Hande Erçel çifti, aşklarına son noktayı koydu

Altın fiyatları

Altın fiyatları yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Altın fiyatları grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Altın fiyatları yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

Altın fiyatları Uzman Yorumları

Altın fiyatları analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Hatırlarsanız bir önceki hafta yüzde 4 ten yüzde 5 e yakın altında bir artış gerçekleşti. Onsu 1850 $ civarına kadar yükselmiş idi. Tabi daha sonra ‘Omicron ’un ülkelerde artmasıyla birlikte tedirginliğin de biraz da artmasıyla birlikte altın fiyatlarının daha da yükseldiğini gördük biz. Fakat arkasından geçen haftaki FED ’in kararı çıktı. Orada da piyasaların beklentisi doğrultusunda aslında FED faizleri sabit tuttu. Ancak piyasa şunu gördü Mart ayında FED mutlak suretle bir defalık faiz artışı yapacak. Bunu da zaten FED Başkanı Jeremy Paul bizatihi mart ayında artık bundan sonra varlık alımlarının biteceğini ve akabinde de hemen faiz artışına gideceklerini söyledi. FED’in faiz artıracağı algısı altın fiyatlarını da aşağıya çekmiş oluyor. Bakın geçen hafta bu açıklama yapılır yapılmaz. Arkasından biz altının yüzde 3 buçuk 4 civarında uluslararası piyasalarda onsun gerilediğini gördük. Yani şu an itibariyle biliyorsunuz 1780 seviyelerine kadar gerilemiş durumda. Doğal olarak faizdeki bu algı, yani Amerika da faizlerin artacağı beklentisi öncelikle altını aşağı yönlü baskılıyor. Çünkü insanlar şunu düşünüyor, Amerika’da faiz artarsa daha çok reel getiriyi faizlerin elde edebilir insanlar.

İlginizi Çekebilir;  Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın fiyatları düştü mü? PPK faiz kararı sonrası dolarda sert düşüş!

Bir yanıt yazın

Sıkça Sorulan Sorular

Altın fiyatları Kısa vade durumu için yukarıdaki 4 saatlik grafiği inceleyiniz.

Altın fiyatları uzun vade için hissenin yukarıdaki haftalık grafiğinde direnci kırmasını takip edin.

Altın fiyatları durumu için yukarıdaki saatlik grafiğinde destek noktasını takip edin.

Altın fiyatları için hissenin yukarıdaki günlük grafiğinde kanalı takip edin.

Altın fiyatları için hissenin yukarıdaki aylık grafiğinde direnci takip edin.