Cuma, Mayıs 3, 2024
Ekonomi

Küresel piyasalar pozitif seyirde devam ediyor Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Küresel piyasalar hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Küresel piyasalar yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Küresel piyasalar forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Küresel piyasalar grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Küresel piyasalar fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Küresel piyasalar Yorum 2023

Küresel piyasalar piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Küresel piyasalar grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

Küresel piyasalarda güçlenen resesyon endişesi varlık fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Başta ABD olmak üzere artan resesyon riskinin merkez bankalarının politika alanını daraltacağına yönelik beklentiler risk iştahını beslerken, para piyasalarındaki fiyatlamalarda faiz artışlarına ilişkin agresif fiyatlamalar yumuşuyor.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) temmuzdaki toplantıda yüzde 95 ihtimalle 75 baz puan faiz artışına gideceğine ilişkin piyasa beklentisi 85’e gerilerken, eylül toplantısında 50 baz puanlık artış ihtimali yüzde 65’e çıktı. Yılın son iki toplantısında ise 25 baz puanlık artış yapılacağına ilişkin piyasa beklentisi güçlendi.

Fed Başkanı Jerome Powell’ın veri odaklı ve toplantıdan toplantıya karar alacaklarını belirtmesinin ardından, bu hafta açıklanacak makroekonomik veriler ile merkez bankası yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin piyasaların yönü üzerinde etkili olması bekleniyor.

Öte yandan, Almanya’nın Bavyera eyaletinde yapılan G7 Liderler Zirvesi’nde liderler bir araya gelirken, ABD Başkanı Joe Biden, G7’nin Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya’dan altın ithalatını yasaklayacağını duyurdu. Buna karşın söz konusu adımın teknik gerekçelerle etkisinin düşük olacağı tahmin edilirken, altının ons fiyatı cuma günkü kapanışın yüzde 0,5 üzerinde 1.837 dolardan alıcı buluyor.

İlginizi Çekebilir;  Finans - Gayrimenkul sektöründeki spekülatif fiyat hareketleri mercek altında Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Dün başlayan ve yarın sona erecek zirveden gelecek haber akışının varlık fiyatları üzerinde etkili olması bekleniyor.

Bu gelişmelerle cuma günü New York borsasında S&P 500 endeksi yüzde 3,06, Nasdaq endeksi yüzde 3,34 ve Dow Jones endeksi yüzde 2,68 değer kazandı. ABD’de endeks vadeli işlem kontratları ise yeni haftaya temkinli yükselişle başladı.

Avrupa’da artan enflasyon baskısının yanı sıra gittikçe karmaşık hale gelen enerji arz güvenliği piyasalardaki fiyatlamaları zorlaştırmaya devam ediyor.

Bölgedeki olası jeopolitik gelişmelerin piyasaların yönü üzerinde etkili olabileceği tahmin edilirken, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’ın yapacağı açıklamalar yatırımcıların odağına yerleşti.

Bu hafta ayrıca bölgede enflasyon başta olmak yoğun veri takvimi ile ECB yetkililerinin sözle yönlendirmeleri de yakından takip edilecek.

Cuma günü Avrupa borsaları küresel piyasalara paralel alış ağırlıklı bir seyir izledi ve Almanya’da DAX 30 endeksi yüzde 1,59, İngiltere’de FTSE 100 yüzde 2,68, Fransa’da CAC 40 endeksi yüzde 3,23 ve İtalya’da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 2,33 değer kazandı. Avrupa’da endeks vadeli işlem kontratları yeni haftaya da yükselişle başladı.

Asya pay piyasaları resesyon endişelerinin güçlendiği haftaya alış ağırlıklı bir seyirle başladı. Bölgede merkez bankalarının güvercin tutumunu devam ettirmesi ve geçen hafta Çin Merkez Bankası’nın (PBoC) borçlanma faizlerini indirmesi, risk iştahının güçlü seyretmesinde etkili oldu.

Makroekonomik veri tarafında ise Çin ekonomisinin hala yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkilerini üzerinde taşıdığı görülüyor. Ülkede sanayi karlılığı mayısta yıllık yüzde 6,5 gerilerken, yıl başından bu yana karlılık yüzde 3,5’ten yüzde 1’e indi. Japonya’da açıklanan öncü endeks ise 102,9’da sabit kaldı.

İlginizi Çekebilir;  Merkez Bankası faiz kararı bugün açıklanacak Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Öte yandan, Rusya 1918’den bu yana ilk kez bir borcunu ödeyemedi.

Bu gelişmelerle kapanışa yakın Japonya’da Nikkei 225 endeksi yüzde 1,7, Çin’de Şanghay bileşik endeksi yüzde 1,1, Güney Kore’de Kospi endeksi yüzde 1,9 ve Hong Kong’da Hang Seng endeksi yüzde 2,5 yükseldi.

Yurt içinde, cuma günü dünya borsalarına paralel alış ağırlıklı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,43 artışla 2.554,08 puandan tamamladı. Dolar/TL ise cuma günü Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) kredi kullanımına ilişkin kararları sonrası yüzde 2,7 azalışla 16,8862’den kapanmasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 16,2820 seviyesinde işlem görüyor.

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD’de dayanıklı mal siparişleri, bekleyen konut satışları ve Dallas Fed imalat sanayi endeksi verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.500 ve 2.480 seviyelerinin destek, 2.560 puanın direnç konumunda olduğunu söyledi.

Piyasalarda bugün takip edilecek veriler şöyle Hisse Net Yorumlar 2022,

15.30 ABD, mayıs ayı dayanıklı mal siparişleri

17.00 ABD, mayıs ayı bekleyen konut satışları

17.30 ABD, haziran ayı Dallas Fed imalat sanayi endeksi

20.30 ECB Başkanı Christine Lagarde’ın konuşması

BDDK’nın kararı borsaya nasıl yansıyacak?

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

BDDK, TL ticari kredi düzenlemesine açıklık getirdi


Küresel piyasalar Analiz

Küresel piyasalar net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Küresel piyasalar yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Küresel piyasalar grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

Küresel piyasalar

Küresel piyasalar yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Küresel piyasalar grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Küresel piyasalar yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

İlginizi Çekebilir;  VİOP'ta endeks kontratı haftaya yükselişle başladı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Küresel piyasalar Uzman Yorumları

Küresel piyasalar analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

Sıkça Sorulan Sorular

Küresel piyasalar Kısa vade durumu için yukarıdaki 4 saatlik grafiği inceleyiniz.

Küresel piyasalar uzun vade için hissenin yukarıdaki haftalık grafiğinde direnci kırmasını takip edin.

Küresel piyasalar durumu için yukarıdaki saatlik grafiğinde destek noktasını takip edin.

Küresel piyasalar için hissenin yukarıdaki günlük grafiğinde kanalı takip edin.

Küresel piyasalar için hissenin yukarıdaki aylık grafiğinde direnci takip edin.