Pazartesi, Mayıs 6, 2024
Ekonomi

Dolar Fiyatı 17 TL altında Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Dolar Fiyatı hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Dolar Fiyatı yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Dolar Fiyatı forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Dolar Fiyatı grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Dolar Fiyatı fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Dolar Fiyatı Yorum 2023

Dolar Fiyatı piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Dolar Fiyatı grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

İstanbul serbest piyasada dolar 16,3280 liradan, euro 17,1960 liradan haftaya başladı. 

BDDK’nın finansal istikrarı destekleyici yeni adımları duyurmasının ardından cuma günü dolar önceki kapanış seviyesinin yüzde 2,7 altında 16,8862’den tamamlamıştı.

Dolar/TL, aşağı yönlü hareketine bugün de devam ederek 16,0993 ile yaklaşık bir ayın en düşük seviyesini görürken, saat 10.45 itibarıyla önceki kapanış seviyesine göre yüzde 1,1 azalışla 16,7070’ten işlem görüyor. Gün içerisinde 17,0101’i gören euro/TL yüzde 0,8 düşüşle 17,6720’den, sterlin/TL yüzde 0,8 değer kaybıyla 20,5760’tan alıcı buluyor.

Dolar endeksi, önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,3 altında 103,8’den işlem görüyor.

Euro/dolar paritesi yüzde 0,2 artışla 1,0580 seviyesinde hareket ediyor.

Gün Ortası Hisse Net Yorumlar 2022, İstanbul serbest piyasada dolar 16,7280 liradan, euro 17,6870 liradan satılıyor.

Uluslararası piyasalarda saat 13.00 itibarıyla euro/dolar paritesi 1,0570, sterlin/dolar paritesi 1,2280 ve dolar/yen paritesi 135,2 düzeyinde seyrediyor.

Gün Sonu Hisse Net Yorumlar 2022, İstanbul serbest piyasada dolar 16,5441 liradan, euro 17,5322 liradan satılıyor.

İlginizi Çekebilir;  Avrupa ’da gaz, artan stoklarla düşüşü sürdürüyor Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Uluslararası piyasalarda saat 18.00 itibarıyla euro/dolar paritesi 1,0596, sterlin/dolar paritesi 1,2298 ve dolar/yen paritesi 135,18 düzeyinde seyrediyor.

İnfo Yatırım forex bülteninde, “Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde BDDK tarafından açıklanan TL ticari kredi kullanımına ilişkin yeni koşullar ile birlikte TL varlıklarında volatilite oldukça artmış ve USDTRY paritesinde sert aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleşmişti. Buna göre döviz varlıklarının TL karşılığı 15 milyon TL’yi aşmayan şirketlere kredi kullanım durumunda döviz varlıklarını 15 milyon TL üzerine çıkarmama şartı getirildi. 15 milyon TL üzeri döviz nakdi varlığı bulunan şirketler ise bu varlığı aktifinin ya da satış hasılatının %10’unu aşması durumunda yeni nakdi TL ticari kredi kullanamayacak. Bu hareketlenmeler ile birlikte Cuma günü paritede yüzde 2.5 seviyesine yakın düşüş yaşanmış oldu. Ek olarak BDDK finansal istikrara yönelik, Döviz nakit varlığı yüksek firmalara lira cinsi kredileri yasakladığını belirtti. Cuma günü 16.71 seviyelerinden kapatan parite yeni haftaya da bu seviyelere yakın yerlerden başladı ve aşağı yönlü hareketlenmelerine devam etti. Pariteyi teknik olarak incelediğimizde 16.90 – 17.16 – 17.40 seviyeleri direnç noktaları olarak; 16.30 – 16.00 – 15.60 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.” diye belirtildi.

Gedik Yatırım günlük bülteninde, “BDDK, bağımsız denetime tabi tüzel kişilerde, yabancı para nakdi
varlıkların TL karşılığı 15 milyon TL üzerinde olmakla birlikte yabancı para nakdi varlıklarının TL karşılığı, aktif toplamının ya da son bir yıllık net satış hasılatından büyük olanının yüzde 10 ’undan fazla olan firmaların, TL nakdi ticari kredi kullanamayacağını bildirdi. Yukarıdaki şartları sağlayan ancak mevzuata göre yabancı para cinsinden kredi kullanımı mümkün olmayan firmalar, son üç aylık
dönemde yabancı para net pozisyon açığı ile sınırlı olmak üzere TL nakdi ticari kredi kullanımı istisna kapsamına alındı. Cuma günü duyurulan karar sonrası kurda sert düşüş eğilimleri görülürken Dolar/TL, bu sabah saat 08 Hisse Net Yorumlar 2022,45 itibariyle 16,29 ’lu seviyelerde artan volatilitede hareket ediyor.” diye belirtildi.

İlginizi Çekebilir;  Rusya Merkez Bankası faizi sabit bıraktı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

BDDK, TL ticari kredi düzenlemesine açıklık getirdi

BDDK kararından etkilenmeyecek 5 şirket

Borsa güne düşüşle başladı


Dolar Fiyatı Analiz

Dolar Fiyatı net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Dolar Fiyatı yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Dolar Fiyatı grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

Dolar Fiyatı

Dolar Fiyatı yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Dolar Fiyatı grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Dolar Fiyatı yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

Dolar Fiyatı Uzman Yorumları

Dolar Fiyatı analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

Sıkça Sorulan Sorular

Dolar Fiyatı Kısa vade durumu için yukarıdaki 4 saatlik grafiği inceleyiniz.

Dolar Fiyatı uzun vade için hissenin yukarıdaki haftalık grafiğinde direnci kırmasını takip edin.

Dolar Fiyatı durumu için yukarıdaki saatlik grafiğinde destek noktasını takip edin.

Dolar Fiyatı için hissenin yukarıdaki günlük grafiğinde kanalı takip edin.

Dolar Fiyatı için hissenin yukarıdaki aylık grafiğinde direnci takip edin.