Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ekonomi

Borsa İstanbul da yükseliş trendi sona mı erdi? Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Borsa İstanbul hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Borsa İstanbul yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Borsa İstanbul forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Borsa İstanbul grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Borsa İstanbul fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Borsa İstanbul Yorum 2023

Borsa İstanbul piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Borsa İstanbul grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

2500 puanın üzerinde tutunamayan endekste dalga marjı giderek açılıyor. Piyasalar bayram öncesindeki son işlem haftasına dalgalı bir seyirle giriyor. Dünya borsalarında da tablo hemen hemen aynı. Fed ’in agresif tavrını sürdüreceği yönündeki beyanlar sonrası ABD borsalarına satış gelirken bu görünüm Avrupa ve diğer borsalara da yansıdı. ABD ’de Dow Jones Endeksi 1962, S&P500 Endeksi 1970 yılından bu yana en kötü ilk yarı performansını gerçekleştirdi. Hatırlanırsa birkaç hafta önce S&P500 Endeksi için düşüş ve karamsarlığı tanımlayan ayı piyasasına geçildiği bildirilmişti.

ENFLASYON AÇIKLANIYOR

Yarın açıklanacak haziran enflasyon verilerinde TÜFE için beklenti aylık %4-5, yıllıkta %78-79 civarında. İTO verilerine göre İstanbul ’da haziranda aylık %4.03, yıllıkta %94 ile son 24 yılın en yüksek seviyelerine ulaşıldı.

AA ’nın anketine göre, ekonomistlerin haziran ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 4,44 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin haziran ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 3 ve en yüksek yüzde 5,73 aralığında yer aldı.

İlginizi Çekebilir;  SON DAKİKA: Merkez Bankası Başkanı Ağbal'dan enflasyon mesajı

Ekonomistlerin haziran ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 4,44) göre bir önceki ay yüzde 73,5 olan yıllık enflasyonun yüzde 77,75’e yükseleceği hesaplanıyor.

BİLANÇO BEKLENTİLERİ ÖNE ÇIKABİLİR

Yılın ilk yarısı tamamlandı. Bayram tatili sonrası bilançolar şekillenmeye başlarken bilanço beklentileri piyasalarda fiyatlanmaya başlanabilir. Hürriyet ’teki köşesinde, “Bu açıdan tatil sonrası hisse bazlı hareketlilik yoğunluk kazanacak” diye yazan Zeynel Balcı ’nın öngörüleri şöyle Hisse Net Yorumlar 2022, “Yüksek enflasyon karşısında yatırımcı enflasyonu yenecek getiri arayışında. Döviz, faiz, gayrimenkul, altın, hisse senetleri akla ilk gelen alternatifler. Bunların arasında yüksek getiri sağlayanlar içinde hisse senetleri de var. Yılın ilk yarısı için enflasyonu yüzde 40 gibi kabul edersek ki pazartesi netleşecek, ilk beş aylık enflasyon yüzde 35.64 seviyesinde. Birçok hissenin getiri olarak enflasyonu yendiği görülüyor.

BIST100 hisselerinin fiyat kazanç oranı ortalaması 6.5 civarında. Bu verilerin düşük ve ucuz olması borsaya ilginin artması için tek başına yeterli olmuyor. Bu görünümün fiyatlanması için talep artışı ve diğer piyasa şartlarının da tamamlanması gerekiyor. Eski borsacıların ‘ucuz etin yahnisi yavan olur ’ sözüne bu noktada atıfta bulunmak yerinde olacak. İlgi artıp azalmakla birlikte yüksek enflasyon olduğu sürece hisse senetleri alternatif olarak geçerliliğini koruyacak. Borsaya ilgi ve talebin artması için tasarruf düzeyinin yüksek olması gerekli. Tasarruf gelirin türevidir. Ekonomideki büyüme, kazanç ve gelir artışları gibi parametrelerin tasarruflar üzerinde etkili olduğu kabul gören bir durum. Türkiye mali piyasalarına yabancı ilgisinin azaldığını her perşembe TCMB tarafından açıklanan verilerden görebiliyoruz. Borsa İstanbul ’da düşmeye devam eden yabancı payı cuma günü yüzde 33.63 seviyesindeydi.”

İlginizi Çekebilir;  Finans - Küresel piyasalar PMI verilerine odaklandı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

KISA VADELİ ENDEKS TAHMİNİ

Balcı ’nın önümüzdeki hafta için teknik analizi ise şu şekilde Hisse Net Yorumlar 2022,

“Borsada sert düşüş sonrası tepki alımları görüldü. Ancak tepki yükselişi henüz güç kazanmış değil. İlk destekler 2.400-2.370 seviyelerinde. Bu seviyelerin altında sonraki destekler 2.350-2.300 ve 2.250 seviyelerinde. İlk dirençler ise 2.480-2.520 seviyelerinde. Tepki alımlarının güç kazanması için daha önemli görülen 2.520 direncinin üzerinde kalınması gerekecek. Sonraki dirençler 2.570-2.585 seviyelerinde. Endekste görülen tepki yükselişinin direnç seviyelerinde satışla karşılaşma olasılığı yüksek.”

BİST 100 Endeksi ’nde haftalık olarak 21 Şubat 2022 haftasında başlayan yükseliş trendinin düşüş eğilimine döndüğü yönünde tahminde bulunan Ufuk Korcan Dünya ’daki yazısında şu tahminleri sıralıyor Hisse Net Yorumlar 2022, “Şu an için 2.340–2.254 puan seviyesine denk gelen destek bandının üzerinde kalma çabası var. Endeksin bunda başarılı olması şart. Bu gerçekleşmezse 2.260- 2.279 destek bandına kadar gerileme riski artacak. Bunlar gerçekleşmiş olsa bile endeksin hala 4 Ekim 2021 haftasında başlattığı yükseliş trendi üzerinde olduğu unutulmamalı. Bu trendin bu hafta için destek noktası 2.260 puan seviyesine denk geliyor. Önümüzdeki hafta için bu noktanın üzerinde kalındığı sürece ana trend hala yukarı yönlü. Olası yukarı hareketlerde ise 2.500–2.520 puan bandı önemli direnç noktası konumunda.”

New York borsası yükselişle kapandı

Avrupa borsaları karışık seyirle kapandı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

İkinci yarıda borsa rallisini tetikleyecek 5 unsur


Borsa İstanbul Analiz

Borsa İstanbul net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Borsa İstanbul yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Borsa İstanbul grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

İlginizi Çekebilir;  Çılgın Sayısal Loto sonuçları belli oldu! 30 Kasım 2023 Çılgın Sayısal Loto çekiliş sonuç sorgula!  Çılgın Sayısal Loto sonuç ekranı!

Borsa İstanbul

Borsa İstanbul yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Borsa İstanbul grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Borsa İstanbul yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

Borsa İstanbul Uzman Yorumları

Borsa İstanbul analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

] }