Cuma, Mayıs 3, 2024
Ekonomi

Gram altın için yön yukarı döndü Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Gram altın hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Gram altın yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Gram altın forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Gram altın grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Gram altın fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Gram altın Yorum 2023

Gram altın piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Gram altın grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

Dün, dolar kurundaki yükselişe karşın ons altın fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,1 azalışla 963,3 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne ise yükselişle başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışının 0,7 üzerinde 969,8 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.591 lira, Cumhuriyet altını da 6.498 liradan satılıyor.

Ons altının fiyatı, dün 1.732,4 dolarla Eylül 2021’den bu yana en düşük seviyeyi görmesinin ardından bugün önceki kapanışına göre yüzde 0,3 artışla 1.744,3 dolardan işlem görüyor.

Analistler, dün açıklanan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) son toplantısına ait tutanaklarda bankanın enflasyonu düşürme kararlılığı göstereceği yönündeki görüşün ağırlıklı olması ile emtia piyasalarında dalgalanmanın arttığını söyledi.

Bugün, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) son toplantısına dair detayların yatırımcıların odağına yerleştiğini aktaran analistler, veri gündeminde ise yurt içinde para ve banka istatistikleri, yurt dışında da ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları, ADP özel sektör istihdamı ve dış ticaret dengesi verilerinin öne çıktığını kaydetti.

İlginizi Çekebilir;  Dünya faiz artışına gidiyor Hisse Net Yorumlar 2023, Parasal sıkılaşma daha da derinleşecek Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.720 doların destek, 1.760 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, ‘Ons/Altın ’da düşüş eğilimi son günlerde hızlanırken, dün %1.46 oranında değer kaybı ile 1739.17$ seviyesinden kapanış gerçekleşti. Son günlerde etkili olan sert geri çekilme ile uzun vadede önemli desteklere yaklaşıldığını görüyoruz. 1722$ seviyesi ilk destek olarak takip edilebilir. Bu desteğinin üzerinde kalınamaması halinde ise uzun vade açıısnda daha önemli destekler olan 1687-1685 bandına geri çekilme görebiliriz.Dün 959-980$ bandında hareket eden
Gram/Altın günü %0.14 oranında değer kaybı ile 963.3TL kapanışla tamamladı. Son günlerde trend desteğinin altına inilmesine rağmen, dar bantta hareket eden Gram altında 960TL desteğini kısa vadeli ilk destek konumunu koruyor. Bu seviyenin üzerinde tepki hareketlerinin ivme kazandığını görebiliriz. Ancak göstergelerin zayıf seyrediyor olması 960TL desteğinin kırılması halinde geri çekilme eğiliminin hızlanabileceğini gösteriyor ‘

İnfo Yatırım bülteninde, ‘Hafta ortasında günü 1765 seviyesinden açan ons altın yüzde 1.40 ’ın üzerinde değer kaybı ile dün günü 1738 seviyesinden kapadı. Böylelikle ons altın yaklaşık olarak son 6 ayın en düşük seviyelerinde fiyatlamalar gerçekleştirdi. Dün gözler Fed Tutanaklarındaydı. Tutanaklarda; 26-27 Temmuz ’da yapılacak fed para politikası toplantısı için 50 ya da 75 baz puan faiz artışı beklendiği vurgulanırken, enflasyon için yüzde 2 seviyesi uzun zaman alabilir ön görüsünde bulunuldu. Ek olarak resesyon endişeleri fiyat beklentilerini daha da yükseltebilir açıklaması yapıldı. Diğer yandan IMF Başkanı Georgieva; 2023 ’te resesyon beklentisi kaçınılamaz dedi. ABD dolar endeksi 107 seviyesini aşarak 2002 ’den beri en yüksek seviyeyi test etti ve ABD 10 yıllık tahvil getirileri 2.92 seviyesine yükseldi. Bu durum doları cazip kılıyor ve altında baskılar oluşmasına neden oluyor. Yeni günde 1738 seviyelerinden açılan ons altında piyasalar TSİ 15 Hisse Net Yorumlar 2022,30 ’da ABD ’den gelecek olan İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları verisini izleyecek. Öncesinde ise 15 Hisse Net Yorumlar 2022,15 ’te açıklanacak olan ADP özel sektör verisi hareketliliği artıracak. Cuma günü açıklanacak olan Tarım dışı İstihdam verisinin öncüsü sayılabilecek bu veride ipuçları aranacak. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1752 – 1785 – 1813 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1725 – 1700 – 1675 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.’ denildi

İlginizi Çekebilir;  El-Erian Hisse Net Yorumlar 2023, Enflasyon keskin şekilde yükselişe geçebilir Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Dolardaki yükseliş sürüyor


Gram altın Analiz

Gram altın net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Gram altın yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Gram altın grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

Gram altın

Gram altın yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Gram altın grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Gram altın yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

Gram altın Uzman Yorumları

Gram altın analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

Sıkça Sorulan Sorular

Gram altın Kısa vade durumu için yukarıdaki 4 saatlik grafiği inceleyiniz.

Gram altın uzun vade için hissenin yukarıdaki haftalık grafiğinde direnci kırmasını takip edin.

Gram altın durumu için yukarıdaki saatlik grafiğinde destek noktasını takip edin.

Gram altın için hissenin yukarıdaki günlük grafiğinde kanalı takip edin.

Gram altın için hissenin yukarıdaki aylık grafiğinde direnci takip edin.