Çarşamba, Mayıs 1, 2024
Ekonomi

Altın fiyatı haftaya yükselişle başladı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Altın fiyatı hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Altın fiyatı yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Altın fiyatı forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Altın fiyatı grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Altın fiyatı fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Altın fiyatı Yorum 2023

Altın fiyatı piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Altın fiyatı grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

Geçen haftanın son işlem gününde, ons altın fiyatı ve dolar kurundaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,4 azalışla 955,4 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya ise yükselişle başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 1,1 üzerinde 966 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.585 lira, Cumhuriyet altını da 6.473 liradan satılıyor.

Cuma günü, yüzde 0,1 azalışla 1.707,7’den günü tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışının yüzde 0,7 üzerinde 1.718,7 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bazı şahin yetkililerinin açıklamalarıyla temmuz toplantısında 100 baz puanlık faiz artışı ihtimalinin zayıfladığını kaydederek, bu durumun altına olan talebi artırdığını söyledi.

Piyasalarda Fed’in temmuzda yüzde 70 ihtimalle 75 baz puan faiz artıracağı fiyatlanırken, eylül toplantısında ise yüzde 50 ihtimalle 75 baz puan ve yüzde 33 ihtimalle 50 baz puanlık Faiz artışı yapılacağı öngörülüyor.

İlginizi Çekebilir;  Finans - Piyasalar Powell'ı bekliyor: Hangi mesajları verecek? Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Bugün, veri gündeminin sakin olduğunu belirten analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.690 doların destek, 1.740 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, “Geçen hafta 1742 seviyesinden açılan ons altın haftayı 1707 seviyesinden kapatarak yüzde 2 ’nin üzerinde değer kaybı ile kapattı. Bu sert düşüşün arkasında ABD tarafında açıklanan yüksek enflasyon verisi ve akabinde yükselen ABD tahvil getirileri ve dolar endeksi yer alıyor diyebiliriz. Dolar endeksi 109 seviyesini aşarak yeni rekor tazeledi. 26-27 Temmuz tarihlerinde yapılacak FED toplantısında beklentiler 75 ile 100 baz puan seviyesinde ve bu durum ons altında ciddi baskılara sebep verebilir. Faizlerin artması, yatırımcıların güvenli liman niyetinde yatırımlarını koruma amaçlı altına karşı güçlenen dolarda talep oluşturabilir. Ons altın için olumsuz olan bu durum aşağı yönlü baskılara sebep verebilir. Yeni haftaya 1707 seviyesinden açılan ons altında volatiliteyi sert etkileyebilecek bir ekonomik veri akışı yeni günde bulunmuyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1721 – 1745 – 1760 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1700 – 1685 – 1670 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.”denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, “Ons/Altın ’da son dönemde yaşanan sert geri çekilme sonrasında tutunma çabası görülüyor. Cuma gününü 1707.65$ seviyesinden tamamlayan Altın ’ın kısa vadeli göstergelerinde güç kazanımı görüyoruz.1700-1687$ bandını kısa vadeli hareketler açısından destekler olarak takip edeceğiz. Bu destek bandının üzerinde tepki alımlarının etkili olmasını beklemekle birlikte 1758 ve 1787 seviyelerini ara dirençler olarak verebiliriz.

Gram/Altın ’da 950-960TL bandının üzerinde yatay seyir etkisini sürdürüyor. Cuma günü hafif geri çekilme yaşayan gram altın günü %0.38 oranında değer kaybı ile 955.35TL ’den tamamladı. Gram altında 950-960TL bandı kısa vadeli ilk destek konumunu koruyor.

İlginizi Çekebilir;  ABD'deki Türkiye yatırım fonuna yatırımcı akını Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Son günlerde bu seviyenin üzerinde tutunan gram altının kısa vadeli göstergelerinde hafif toparlanma görülüyor olması 950TL ’nin üzerinde tepki hareketlerinin güçlenebileceğini gösteriyor. Yaşanabilecek tepki hareketlerinde ise 1000TL seviyesini ilk ara direnç olarak verebiliriz.” denildi.

Bu hafta en çok altın yatırımcısı kazandı

Ünlü bankadan yeni yatırım tezi Hisse Net Yorumlar 2022, Altına önemli rol!


Altın fiyatı Analiz

Altın fiyatı net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Altın fiyatı yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Altın fiyatı grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

Altın fiyatı

Altın fiyatı yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Altın fiyatı grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Altın fiyatı yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

Altın fiyatı Uzman Yorumları

Altın fiyatı analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

Sıkça Sorulan Sorular

Altın Kısa vade durumu için yukarıdaki 4 saatlik grafiği inceleyiniz.

Altın uzun vade için hissenin yukarıdaki haftalık grafiğinde direnci kırmasını takip edin.

Altın durumu için yukarıdaki saatlik grafiğinde destek noktasını takip edin.

Altın için hissenin yukarıdaki günlük grafiğinde kanalı takip edin.

Altın için hissenin yukarıdaki aylık grafiğinde direnci takip edin.