Cuma, Mayıs 3, 2024
Ekonomi

Gelecek hafta veri gündemi yoğun Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Gelecek hafta hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Gelecek hafta yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Gelecek hafta forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Gelecek hafta grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Gelecek hafta fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Gelecek hafta Yorum 2023

Gelecek hafta piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Gelecek hafta grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

Yeni haftada piyasalar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) faiz kararına odaklanacak. Ayrıca bütçe rakamları, tarım ÜFE, konut satışları ve fiyatları, Hazine ihaleleri de takip edilecek gündem maddeleri olacak.

Yurt dışında Japonya GSYH ve enflasyon, Çin sanayi üretimi, perakende satışlar, Almanya ZEW, üretici fiyatları, İngiltere tüketici ve üretici enflasyonları, perakende satışları, Euro Bölgesi GSYH ve enflasyon, ABD konut başlangıçları, sanayi üretimi, perakende satışlar, işlemcilerin daha öncelikle bakacağı veriler olacak.

15 Ağustos Pazartesi

Yurt İçi Gündem

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), ikinci çeyrek döneme ilişkin iş gücü ve ücretli çalışan istatistiklerini yayımlayacak. Yılın ilk çeyrek dönemişde işsizlik oranı yüzde 11,4 olarak açıklanmıştı (10.00).

Aynı saatte tarım üretici fiyatları endeksi de açıklanacak. Endeks en son aylık bazda hafif düşüş göstermesine rağmen, yıllık bazda yüzde 148,9 seviyesine ulaşmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkezi Yönetim bütçe dengesi verilerini açıklayacak. Bütçe Haziran ayında 31,1 milyar TL açık verirken, faiz dışı açık 18,3 milyar TL olarak gerçekleşmişti (11.00).

Hazine, 10 yıl vadeli sabit kuponlu tahvilin yeniden ihracını gerçekleştirecek. Hazine’nin bir önceki satışında ortalama Faiz yüzde 18,95 seviyesinde oluşmuştu.

Yurt Dışı Gündem

Asya-Avustralya

Asya-Avustralya piyasaları haftaya yoğun bir veri akışıyla başlayacak.

Günün ilk verisi Yeni Zelanda’nın hizmet sektörü performans endeksi olacak. Endeks en son 55,4 seviyesinde açıklanmıştı (01.30).

Bölgede günün en önemli verilerinden olan Japonya’nın GSYH rakamları gelecek. İlk çeyrekte dönemsel yüzde 0,1, yıllık yüzde 0,5 daralan ülke ekonomisi için ikinci çeyreğe ilişkin ilk rakamlar açıklanacak (02.50).

Çin Merkez Bankası(PBOC), orta vadeli kredi kolaylığı(MLF) faiz kararını açıklayacak. PBOC, son 5 toplantısında MLF faizini yüzde 2,85 seviyesinde tuttu (04.15).

Çin’den gelecek diğer veri konut fiyatları olacak. Ülkenin 70 büyükşehrindeki yeni konutlar için hesaplanan fiyatlar, en son aylık yüzde 0,10, yıllık yüzde 1,29 düşüş göstermişti. Özellikle mortgage boykotu nedeniyle yeni oranlar analistler tarafından yakından izlenecek (04.30).

Günün bölgede diğer GSYH rakamı Tayland’dan gelecek. Yılın ilk çeyreğinde dönemsel yüzde 1,1, yıllık yüzde 2,2 büyüyen Tayland ekonomisinin ikinci çeyrek rakamları izlenecek (04.30).

Ardından gözler yine Çin’e çevrilecek; sanayi üretimi, perakende satışlar, sabit yatırımlar ve konut satışları takip edilecek. Ülkede en son sanayi üretimi yıllık yüzde 3,9, perakende satışlar yüzde 3,1 artarken, konut satışlarında yüzde 31,8 düşüş yaşanmıştı (05.00).

Japonya’nın final sanayi üretimi verileri de takvimde yer alıyor. Sanayi üretimi öncü verilerle aylık yüzde 8,9 artarken, yıllık yüzde 3,1 düşüş göstermişti. Sanayi üretimiyle birlikte kapasite kullanımı da açıklanacak (07.30).

İlginizi Çekebilir;  Finans - Fitch: Parasal sıkılaşma kredi artışını yavaşlatıyor Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Avrupa

Öne çıkan bir verinin olmadığı Avrupa’da İsviçre’nin üretici ve ithal fiyatları verileri açıklanacak. Üretici-ithal fiyat endeksi en son aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 6,9 artış göstermişti (09.30).

Amerika

ABD’de New York Fed tarafından açıklanan imalat endeksi gelecek. New York Fed imalat endeksi en son 11,1 seviyesine çıkmıştı (15.30).

Kanada’nın imalat satış-stokları ile toptan satış rakamları aynı saatte yayımlanacak (15.30).

ABD’de günün diğer verileri NAHB konut piyasası endeksi ve sermaye hareketleri olacak (17.00, 23.00).

16 Ağustos Salı

Yurt İçi Gündem

Bloomberg HT tarafından hesaplanan tüketici güven endeksinin Ağustos ayı öncü verileri gelecek. Tüketici güven endeksi en son 55,2 seviyesinde açıklanmıştı (09.55).

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), özel sektörün sağladığı kredi borcu rakamlarını açıklayacak (10.00).

TÜİK, konut satış istatistiklerini duyuracak. Konut satışları en son yıllık yüzde 11,7 artışla bu yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştı (10.00).

Konut satışlarının ardından bu kez TCMB tarafından konut fiyatları açıklanacak. Konut fiyatlarında en son yıllık artış oranı yüzde 145,5 ile rekor kırmıştı (14.30).

Hazine, bir gün önce çıktığı 10 yıl vadeli sabit kuponlunun ardından, bu kez aynı vadeli TÜFE’ye endeksli tahvil ile borçlanacak. Tahvil ilk kez piyasaya çıkacak ve itfa tarihi 4 Ağustos 2032 olacak.

Hazine, bir 10 yıllık borçlanmayı da kira sertifikasının doğrudan satışıyla yapacak.

Yurt Dışı Gündem

Asya-Avustralya

Asya-Avustralya piyasalarında öne çıkan bir verinin olmadığı günde, Japonya Hazinesi’nin 5 yıllık tahvil ihalesi ile aynı ülkeden gelecek hizmet aktivite endeksi takip edilecek (06.30, 07.30).

Günün bölgede son verisi Hindistan toptan fiyatları olacak (09.30).

Avrupa

Avrupa piyasaları güne İngiltere’den gelecek iş gücü verileriyle başlayacak. Ülkede işsizlik oranı en son yüzde 3,8 olarak açıklanırken, bonus dahil ortalama kazançlarda artış yüzde 6,2 seviyesine gelmişti (09.00).

Bölgede günün ön önemli verisi Almanya iş dünyasının görünümünü ve geleceğe dönük beklentilerini yansıtan ZEW endeksi olacak. ZEW beklenti endeksi en son -53,8, cari endeksi ise -45,8 seviyesinde açıklanmıştı (12.00).

Aynı saatte Euro Bölgesi için dış ticaret rakamları da ekranlara düşecek.

İngiltere Hazinesi 7 yıllık, Almanya Hazinesi ise 5 yıllık tahvillerle borçlanmaya çıkacaklar (12.05, 12.30).

Amerika

ABD’den konut başlangıçları ve inşaat izinleri rakamları gelecek. En son konut başlangıçları yüzde 2,0 düşüşle 1,56 milyon, inşaat izinleri yüzde 0,6 düşüşle 1,69 milyon olmuştu (15.30).

Aynı saatte Kanada’nın enflasyon rakamları da yayımlanacak. Kanada’da enflasyon yüzde 8,1 ile son 40 yılın en yüksek seviyesini gördü (15.30).

ABD’de günün merakla beklenen verisi sanayi üretimi olacak. Ülkede sanayi üretimi en son yüzde 0,2 gerileme göstermişti. Sanayi üretimiyle birlikte kapasite kullanım oranı da yayımlanacak (16.15).

Günün son verisi API petrol ve petrol ürünleri stokları olacak (23.30).

17 Ağustos Çarşamba

Yurt İçi Gündem

TCMB, kısa vadeli dış borç istatistiklerini açıklayacak. En son kısa vadeli borç stoku 134,5 milyar dolar olurken, vadesi bir yıldan az kalmış dış borç 182,3 milyar dolar olarak açıklandı (10.00).

İlginizi Çekebilir;  TCMB piyasayı 64 milyar TL fonladı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Yurt Dışı Gündem

Asya-Avustralya

Yeni Zelanda’da yılın ikinci çeyrek dönemine ilişkin üretici fiyatları rakamları açıklanacak. İlk çeyrekte girdi fiyatları yüzde 3,6, çıktı fiyatları yüzde 2,6 artış göstermişti (01.45).

Japonya’da dış ticaret ve çekirdek makine siparişleri verileri aynı saatte yayımlanacak (02.50).

Avustralya’dan ikinci çeyrek ücret fiyatları endeksi verileri gelecek. İlk çeyrekte ücretler dönemsel yüzde 0,2, yıllık yüzde 2,4 yukarı gelmişti (04.30).

Bölgede günün en önemli gündemi Yeni Zelanda Merkez Bankası(RBNZ) faiz kararı olacak. RBNZ, 2021 yılı Ekim ayında başladığı faiz artırım sürecinde bugüne kadar 225 baz puan artışa gitti (05.00).

Avrupa

Avrupa piyasaları güne İngiltere’den gelecek önemli verilerle başlayacak; Ülkede tüketici ve üretici enflasyonu rakamları açıklanacak. Tüketici fiyatları en son yüzde 9,4 ile 40 yılın zirvesine ulaşmıştı. Üretici fiyatlarında ise girdi tarafında yüzde 24,0, çıktı tarafında yüzde 16,5 fiyat artışı görülmüştü (09.00).

Günün diğer önemli verisi Euro Bölgesi için ikinci çeyrek GSYH rakamlarının ikinci tahmini olacak. İlk tahminde GSYH dönemsel yüzde 0,7, yıllık yüzde 4,0 artış göstermişti (12.00).

Aynı saatte Euro Bölgesi istihdam rakamları da açıklanacak.

Amerika

ABD’de konut piyasasında kredi başvurularını ve faizlerin yönünü gösteren MBA verileri yayımlanacak (14.00).

Brezilya’da IGP-10 enflasyon endeksi açıklanacak (14.00).

ABD’de günün en önemli verisi perakende satışlar olacak. Bir önceki veride perakende satışlar yüzde 1,0, otomobil hariç tutulan çekirdek perakende satışlar yüzde 0,7 artış göstermişti (15.30).

ABD’de günün diğer verileri işletme stokları ve DoE petrol ve petrol ürünleri stokları olacak (17.00, 17.30).

ABD Hazinesi’nin 20 yıllık tahvil ihalesi de analistler tarafından yakından izlenecek. Bir önceki 20 yıllık tahvilin ortalama faizi yüzde 3,420 seviyesinde oluşmuştu (20.00).

18 Ağustos Perşembe

Yurt İçi Gündem

TCMB, uluslararası yatırım pozisyonu raporunu yayımlayacak (10.00).

Haftanın en önemli gündemi olan TCMB faiz kararı açıklanacak. TCMB, geçen yılın son 4 toplantısında faizde toplam 500 baz puan indirime gittikten sonra, bu yılın ilk 7 toplantısında faizde bir değişiklik yapmamıştı. ForeksHaber anketine katılan analistlerin tamamı faizde bir değişiklik olmayacağını belirttiler. Yıl sonu için tahminler de faizin yüzde 14,00 olarak kalacağı yönünde oluştu (14.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak izlenecek (14.30).

Yurt Dışı Gündem

Asya-Avustralya

Japonya’dan haftalık menkul kıymet istatistikleri gelecek (02.50).

Avustralya’da iş gücü rakamları açıklanacak. Ülkede işsizlik oranı en son sürpriz bir düşüşle son 50 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 3,5’e gelmişti (04.30).

Bölgede ilk faiz kararı Sri Lanka Merkez Bankası’ndan(CBSL) gelecek. CBSL, ekonomik ve siyasi krizin yaşandığı dönemde, Nisan ayında faizi 700 baz puan birden artırmıştı. Banka son toplantısında ise 100 baz puan da artışa giderek, faizi bugünkü seviye olan yüzde 14,50’ye yükseltmişti (05.00).

Japonya Hazinesi 1 ve 20 yıllık iki tahvil ile borçlanacak.

İlginizi Çekebilir;  Borsa günü yükselişle kapattı

Bölgenin diğer faiz kararı ise Filipinler Merkez Bankası(BSP) tarafından açıklanacak. BSP, Mayıs ayında başladığı faiz artırımlarında üç toplantıda 125 baz puan artışa gitti (10.00).

Avrupa

Avrupa’da günün ilk verileri Hollanda işsizlik, Almanya istihdam ve İsviçre ticaret olacak (07.30, 09.00).

Euro Bölgesi için nihai enflasyon rakamları açıklanacak. Euro Bölgesi enflasyonu öncü verilerle aylık yüzde 0,1, yıllık yüzde 8,9 artış göstermişti (12.00).

Aynı saatte Bölgenin inşaat üretimi rakamları da gelecek.

Amerika

ABD’de yakından takip edilen bölgesel endekslerden Philadelphia Fed iş koşulları endeksi açıklanacak. Endeks en son -12,3 seviyesine gerilemişti (15.30).

Aynı saatte takip edilecek diğer veri haftalık işsizlik başvuruları olacak.

Kanada’dan üretici fiyatları rakamları da ABD verileriyle birlikte ekranlara düşecek. Ülkede üretici fiyatları en son aylık yüzde 1,1 düşerken, hammadde fiyatlarında düşüş yüzde 0,1 olmuştu.

Şili’de ikinci çeyrek döneme ilişkin GSYH rakamları açıklanacak. İlk çeyrekte dönemsel olarak yüzde 0,8 daralma yaşanırken, yıllık yüzde 7,2 büyüme gerçekmeşmişti (15.30).

ABD’nin diğer verileri ikinci el konut satışları, Conferance Board öncü göstergeler endeksi ve doğal gaz stokları olacak (17.00, 17.30).

Kanada Hazinesi, 3 yıllık tahvil ihracına çıkacak. Bir önceki ihalede ortalama faiz yüzde 3,224 olmuştu (19.00).

19 Ağustos Cuma

Yurt İçi Gündem

TOBB, kurulan ve kapanan şirketler raporunu yayımlayacak (10.00).

TÜİK, yapı izin istatistiklerini açıklayacak (10.00).

Yurt Dışı Gündem

Asya-Avustralya

Haftanın son günü analistlerin takip edecekleri ilk veri Yeni Zelanda ticaret rakamları olacak (01.45).

Ardından gözler Japonya’dan gelecek olan enflasyon rakamlarına dönecek. Japonya’da enflasyon, son üç ayda Japonya Merkez Bankası’nın (BoJ) yüzde 2 olan fiyat istikrarı hedefinin üzerinde geldi. Manşet enflasyon son olarak yüzde 2,4 olurken, BoJ’un gösterge aldığı gıda hariç enflasyonda artış yüzde 2,2 oldu.

Avrupa

Avrupa piyasaları Almanya’nın üretici fiyatlar ve İngiltere’nin perakende satışlarıyla güne başlayacak. Almanya’da üretici fiyat artışı son ay yüzde 0,6’ya yavaşlasa da, yıllık artış yüzde 32,7 olmuştu. İngiltere’de perakende satışlar aylık yüzde 0,1, yıllık yüzde 5,8 düşüş göstermişti (09.00).

Euro Bölgesi için ödemeler dengesi raporu açıklanacak (11.00).

Amerika

Meksika’nın perakende satış rakamları bölgenin ilk verileri olarak takip edilecek (14.00).

Günün diğer perakende satış rakamları ise Kanada’dan gelecek. Ülkede perakende satışlar en son yüzde 2,2 artış göstermişti (15.30).

Haftanın son verisi Baker Hughes tarafından açıklanacak olan sondaj kule sayıları olacak (20.00).

Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 70’i aştı

 

Piyasalarda pozitif seyir devam edecek mi?

 


Gelecek hafta Analiz

Gelecek hafta net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Gelecek hafta yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Gelecek hafta grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

Gelecek hafta

Gelecek hafta yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Gelecek hafta grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Gelecek hafta yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

Gelecek hafta Uzman Yorumları

Gelecek hafta analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

] }