Perşembe, Mayıs 2, 2024
Ekonomi

Altın yeni haftada değer kaybında Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Altın yeni hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Altın yeni yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Altın yeni forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Altın yeni grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Altın yeni fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Altın yeni Yorum 2023

Altın yeni piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Altın yeni grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

Cuma günü, altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 1,2 azalışla 1.015,1 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya da düşüşle başlamasının ardından saat 11.10 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,8 altında 1.007 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.655 lira, Cumhuriyet altını da 6.740 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı şu dakikalarda önceki kapanışının yüzde 1 altında 1.721 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell başta olmak üzere merkez bankaları yetkililerinin Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda verdiği “şahin” mesajların altının ons fiyatını baskıladığını söyledi.

Fed’in eylüldeki faiz kararına ilişkin 75 baz puanlık faiz artışı ihtimalinin yüzde 70’e yükseldiğini aktaran analistler, dolar endeksinin, 109,5’le Haziran 2002’den bu yana en yüksek seviyesini gördüğünü ifade etti.

Analistler bugünün veri gündeminde ABD’de Dallas Fed imalat endeksinin bulunduğunu belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.720 ve 1.680 doların destek, 1.760 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

İlginizi Çekebilir;  Fed'e yönelik belirsizlikler sürüyor Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, ‘Geçen hafta başı 1746 seviyesinden başlayan değerli metal, hafta boyu izlediği seyirde 1765 seviyesini test etse de haftayı yaklaşık olarak yüzde 0,45 civarında değer kaybı ile 1735 seviyesinden tamamlamış bulundu. Böylelikle değerli metal 2 haftadır düşüşüne devam etti. Piyasalarda gözler Jackson Hole Sempozyumundaydı. Sempozyumda açıklamalarda bulunan FED Başkanı Powell; enflasyonun yüksekliğine vurgu yaparak, enflasyon hedefinin yüzde 2 seviyesine gelene kadar sıkı duruşlarına devam edeceklerini ve durumun yaratacağı düşük büyüme ve düşük istihdam seviyelerini göz ardı edebileceklerini belirtti. Ayrıca Eylül ayı için Faiz beklentisinin tamamen gelecek olan verilere bağlı olacağını söyledi. Ek olarak ABD ekonomisinin yavaşladığını belirten Powell, ekonominin güçlü bir ivmesinin olduğunu da vurguladı. Ek olarak Cleveland Fed Başkanı Mester ise, faizlerdeki bu seyir kısa süreli olmayacak, Fed enflasyonu kontrol altına almakta kararlı ifadelerini kullandı. Jackson Hole Sempozyumu tüm piyasalarda sert satışlara neden oldu ve ABD endeksleri yüzde 4 ’e yakın değer kaybetti. Ons altın ise 1756 seviyesinden 1735 seviyesine kadar sert bir düşüş yaşadı. Bu açıklamalardan sonra eylül ayı için piyasaların faiz beklentisi 75 baz puana yükseldi. Ayrıca dünyanın en büyük finansal türev borsası olan Chicago Emtia Borsasının anketine göre Eylül ayı için ABD faiz oranı beklentisi yüzde 64 ile 75 baz puan gözüküyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1735 – 1750 – 1765 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1715 – 1700 – 1685 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.’ denildi.

İlginizi Çekebilir;  Günün önemli şirket haberleri 03/01/2023 Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

A1 Capital Yatırım bültennde, ‘Ons/Altın ’da güç kaybı artarken, Cuma günü %1.17 değer kaybı ile 1738.15$ ’dan kapanış gerçekleşti. Cuma günü etkili olan satışların sabah saatlerinde de etkili olduğunu görüyoruz. Teknik göstergelerde de yaşanan zayıflama geri çekilme eğiliminin artabileceğini gösteriyor. 1712$ seviyesi ilk ara destek olarak takip edilebilir. Bu desteğinin üzerinde tutunma çabası ile beraber tepki denemeleri görebiliriz.

Gram/Altın ’da tepki denemeleri zayıf kalırken, Cuma günü %1.12 oranında düşüş ile 1015TL ’den kapanış gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta etkili olan tepki denemeleri zayıf kalırken, satış baskısının tekrar etkili olduğunu görüyoruz. Geri çekilme eğiliminin devamı halinde 1000 seviyesini ise kısa vadeli destek olarak takip edeceğiz. Bu desteğinin kırılması gevşeme eğilimini hızlandıracaktır.’ denildi.

Dolar/TL 2022’nin zirvesinde

 

Sermaye, kripto trenine atlamak için tetikte bekliyor

 


Altın yeni Analiz

Altın yeni net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Altın yeni yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Altın yeni grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

Altın yeni

Altın yeni yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Altın yeni grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Altın yeni yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

Altın yeni Uzman Yorumları

Altın yeni analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

] }