Cuma, Mayıs 3, 2024
Ekonomi

Fed her zamanki gibi çok yavaş davranıyor Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Fed her hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Fed her yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Fed her forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Fed her grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Fed her fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Fed her Yorum 2023

Fed her piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Fed her grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fed, rekor faiz artırımlarıyla enflasyon alevini söndürmeye çalışsa da bunda pek başarılı olduğu söylenemez. Ağustos ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından karamsarlığın hakim olduğu piyasalar, yeni rekor faiz artırımlarının devam edeceğini düşünüyor. Enflasyon belasının hala sürüyor olması aynı zamanda eleştirileri de beraberinde getiriyor.

ABD eski Hazine Bakanı Larry Summers da eleştiri oklarını Fed ’e yöneltenlerden biri. Summers, Fed’in enflasyon konusunda çok yavaş hareket ettiğini ve bunun tıpkı diğer zamanlarda olduğu gibi maliyetinin çok büyük olduğunu söylüyor.

Geç kalmış olmanın bedelini ödüyoruz

Fortune ’dan Colin Lodewick ’in haberine göre, Fed, bu yıl enflasyonu dizginlemek için yeterli çabayı göstermemekle yoğun bir şekilde eleştirildi. Geçen hafta, Çalışma İstatistikleri Bürosu, fiyatların Temmuz ayındaki kısa duraklamanın ardından Ağustos ayında tekrar yükseldiğini açıkladı. Rekor Faiz artırımlarına giden Fed, geç kalmış olmanın bedelini ödüyor olabilir.

İlginizi Çekebilir;  BTC Bitcoin borsası BtcTurk çöktü mü, neden açılmıyor? BtcTurk 503 hata kodu nedir? BtcTurk tarafından yapılan resmi açıklama! Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Finansgundem.com ’un derlediği bilgilere göre, ABD eski Hazine Bakanı ve Harvard Üniversitesi ekonomisti Larry Summers, Fed’in bundan sonra ne yapması gerektiğini açıkladı. Summers, ilk olarak Fed ’i enflasyon konusunda çok yavaş hareket ettiği için azarladı ve agresif duruşunun nispeten yeni olduğunu belirtti. Fed ’in şu anda yüzde 2,5 olan faiz oranı hakkında da konuşan Summers, “Fed’in faiz oranının 2023 yılı ortalarında sıfır olacağını söylemesinin üzerinden sadece 15 ay geçti” dedi.

Summers, enflasyon eğrisinin düşürülmesinin daha da fazla parasal sıkılaştırma gerektireceğini belirtiyor. Summers, “Gerekeni yapmak kolay olmayacak. Tarih, enflasyona yönelik politika ayarlamalarının aşırı derecede ertelendiği ve çok önemli maliyetlerin olduğu pek çok örnek yaşadı. Bu da onlardan biri olacağa benziyor” şeklinde konuşuyor. Summers, bu büyük maliyetlerin en önemli örneğinin 1970’li yıllarda uzun süren yüksek enflasyon dönemi olduğunu belirtiyor.

Resesyon, uzun vadeli enflasyondan daha iyi bir seçenek

Enflasyonla mücadele etmek için harekete geçen Fed, Mart ayında 25 baz puanlık ilk faiz artırımını, ardından Mayıs ayında 50 baz puanlık ikinci faiz artırımını gerçekleştirdi. Ardından, Haziran ayında, 1994’ten bu yana en büyük artış olan 75 baz puanlık bir faiz artırımı daha yaptı ve bunu Temmuz ayındaki 75 baz puanlık artış izledi. Bankanın politika belirleme koalisyonu Federal Açık Piyasa İşlemleri Komitesi, Ağustos ayında toplanmadı ancak bir sonraki para politikası hamlesine bu hafta karar verecek.

Summers’a göre, enflasyona karşı agresif davranmak, ekonomik acının topluma yayılmasını önlemenin en iyi yolu olarak öne çıkıyor. Summers, “Fed ’in enflasyona aşırı hızlı tepki verdiği ve büyük bir bedel ödendiği önemli bir örnek bilmiyorum” diyor. Summers, daha önce sıkı bir ekonomi politikası yoluyla bir resesyonu tetiklemenin uzun vadeli enflasyondan daha iyi olacağını savunmuştu. Summers, “Stagflasyonist bir felaket riskini en aza indirmek açısından Fed, aynı rotada kalmaya hazır olmalı” diye ekliyor.

İlginizi Çekebilir;  Dolarda yatay seyir Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Enflasyon sorunu hafife alındı

Tüm işaretler, gerçekten de Fed’i gösteriyor. Geçen ay Fed Başkanı Jerome Powell, bankanın faiz oranlarını tekrar düşürmeye başlamadan önce enflasyonun kontrol altında olduğuna dair önemli kanıtlar görmeleri gerektiğini söyledi. Ancak Ağustos ayında, Tüketici Fiyat Endeksi Temmuz ayına göre yüzde 0,1 oranında arttı ve enflasyon yıllık bazda yüzde 8,3 olarak gerçekleşti.

Summers, son aylık rakamlarla ilgili olarak “Ben de diğer herkes gibi rakamları hoş karşılamadım ama benim için bu tamamen beklenmedik değildi” diyor. Summers, “Bence baştan beri verilerin doğru okunması gerekiyordu. Bunların başında da manşet enflasyonun önemli ölçüde dalgalandığı ancak altta önemli bir enflasyon sorunumuz olduğu geliyordu” diyerek Fed ’in şu ana kadarki politikasını sert sözlerle eleştirdi.

Temel enflasyon sorununun kontrol edilmesinin zor olacağını söyleyen Summers, “Bu, çok ciddi boyutta bir para politikası ayarlaması olmadan ortaya çıkmaz ve piyasa bu gerçeğe uyanıyor” şeklinde konuştu.

Piyasalar FED desteğini unutmalı

 

Fed faizi yüzde 5’e çekebilir

 

FED 100 baz puan derse borsalara ne olacak?

 

Gözler Fed’e çevrildi Hisse Net Yorumlar 2022, Beklenti 75 baz puan

 

Mobius Hisse Net Yorumlar 2022, FED faizleri yüzde 9 ’a çıkarmalı

 

Gundlach, Fed’i faiz artırımlarını yavaşlatması yönünde uyardı

 

 


Fed her Analiz

Fed her net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Fed her yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Fed her grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

Fed her

Fed her yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Fed her grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Fed her yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

İlginizi Çekebilir;  Rusya'da vatandaşlar rekor düzeyde döviz aldı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Fed her Uzman Yorumları

Fed her analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

] }