Cumartesi, Mayıs 4, 2024
Ekonomi

Altında yön yukarı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Altında yön hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Altında yön yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Altında yön forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Altında yön grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Altında yön fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Altında yön Yorum 2023

Altında yön piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Altında yön grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

Dün, ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,12 azalışla 1.151 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla yüzde 0,26 artışla 1.154 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.890 lira, Cumhuriyet altını da 7.670 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı dün günü yüzde 0,3 değer kaybederek 1.904 dolardan tamamlamasının ardından, şu dakikalarda 1.909 dolardan işlem görüyor.

ABD’de dün açıklanan verilere göre, aralık ayında Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) aylık yüzde 0,5 ile Nisan 2020’den bu yana en büyük düşüşünü kaydederken, Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) ardından ÜFE’nin de beklentilerin altında kalması gelecek dönemde fiyat baskılarının daha da hafifleyeceği görüşlerini destekledi.

Analistler, fiyat baskılarındaki azalmaya karşın, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin nihai faiz oranının yüzde 5’in üzerinde olması gerektiğine dair “şahin” açıklamaları ve zayıf makroekonomik verilerin ise resesyon fiyatlamalarını güçlendirdiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir;  Milli Piyango büyük ikramiye çekilişi hangi kanalda, ne zaman, saat kaçta?

Fed’in 1 Şubat’taki toplantısında faizleri 25 baz puan artırmasına yüzde 96,4 ile neredeyse kesin gözüyle bakılırken, bankanın mart ve mayıs aylarında da faizleri 25 baz puan artıracağı, haziranda ise bir değişiklik yapmayacağı öngörülüyor.

Bu gelişmelerle piyasalarda fiyatlamaların zorlaştığını ve altının ons fiyatının dar bant içinde dalgalandığını aktaran analistler, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararı, yurt dışında ise ABD’de haftalık işsizlik başvuruları, inşaat izinleri ve konut başlangıçları verilerinin takip edileceğini kaydetti.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.890 doların destek, 1.930 ve 1.940 dolar direnç konumunda olduğunu bildirdi.

A1 Capital Yatırım bülteninde,” Dün ABD verilerinin etkisiyle yükseliş gösteren Ons Altında günün devamında FED yetkililerinin şahin sözlerinin etkisi ve resesyon endişesinin artmasıyla gelen satışla birlikte yön tersine dönerek dün %0.29 değer kaybıyla günü 1903.54 seviyesinden tamamladı.
1879 seviyesinin üzerinde kalındığı sürece kısa vadede görünümün olumlu olduğunu söyleyebiliriz.
Ancak bu seviyenin kırılması durumunda Ons Altında satış baskısı derinleşebileceğinden dolayı alt
destek seviyeleri olan 1865 ve 1833 noktalarını izleyebiliriz. Yukarı yönlü hareketlerde ise ilk etapta 1916 seviyesini izleyeceğiz.Bu seviyenin üzerindeki kapanışlarda orta vadeli yükseliş trendi ivme kazanabilir.

Orta vadeli yükseliş trend etkisi devam eden gram altın dün %0.10 değer kaybederek 1150.81
seviyesinden kapanış gerçekleştirdi.Güne dün ki satışların karşılanmasıyla başlayan gram altında indikatörlere baktığımızda karışık seyirin hakim olduğu gözlemlenmektedir. İlk destek noktası olarak 1148 seviyesini izleyeceğiz. Bu desteğin altındaki kapanışlarda güç kaybı hızlanabilir. Alt destek noktaları olarak ise 1124 ve 1107 seviyelerini izleyebiliriz.Tarihi zirve olan 1165 seviyesini ise ilk direnç noktası olarak verebiliriz.Bu seviyenin kırılması durumunda kar satışları etkili olabilir. Üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda ise yukarı yönlü hareket ivme kazanabileceğinden 1200 ve 1250 seviyelerini ise üst direnç noktaları olarak hedefleyebiliriz.”denildi.

İlginizi Çekebilir;  Son dakika: Altın kaç TL? Canlı altın fiyatları! 25 Ekim anlık Gram altın çeyrek altın ne kadar?

Vakıf Yatırım bülteninde,” ABD enflasyon verilerinin ardından güçlü seyreden ons altında dengelenme hareketini takip ediyoruz. 1,870 seviyesini yukarı trendin korunması adına önemli destek olarak izliyoruz. Kısa vadede 1,930-1,950 seviyelerini ise direnç olarak takip edeceğiz” denildi.

Altının yıldızı parlıyor

 

Dolarda yatay seyir

 


Altında yön Analiz

Altında yön net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Altında yön yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Altında yön grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

Altında yön

Altında yön yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Altında yön grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Altında yön yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

Altında yön Uzman Yorumları

Altında yön analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

] }