Cuma, Mayıs 3, 2024
Ekonomi

ABD borsaları düşüşle açıldı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

ABD borsaları hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. ABD borsaları yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. ABD borsaları forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. ABD borsaları grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. ABD borsaları fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

ABD borsaları Yorum 2023

ABD borsaları piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen ABD borsaları grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları perşembe gününe düşüşle başladı. Wall Street gündeminde ise borç limiti krizinin sona yaklaşması vardı. ABD Temsilciler Meclisi dünyanın en büyük ekonomisinin temerrüde düşmesini önlemek için önemli bir adım atarak borç limiti tasarısını kabul etti. Tasarı şimdi Senato ’ya taşındı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,53 düşüşle 32.734,97 puanda, S&P 500 Endeksi %0,07 azalışla 4.117,01 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,14 düşüşle 12.953,71 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0686 düşüşle %3,579 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com ’un derlediği bilgilere göre Wall Street ’te yatırımcıların gözü yine Washington cephesindeydi. ABD ’yi temerrüde düşme riskinden kurtaracak Mali Sorumluluk Yasası, ABD Temsiciler Meclisi ’ndem iki partinin de desteğiyle 314 ’e karşı 117 ret oyuyla geçti. ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Chuck Schumer Senato ’nun tasarıyı hızlı bir şekilde kabul etmesini ve hızlı bir şekilde ABD Başkanı ’nın onayına sunmayı umduklarını söyledi.

İlginizi Çekebilir;  Klimasan’ın eurobond oyunu

Olası bir ABD temerrüdü konusundaki endişeler Çarşamba gününde de Wall Street endekslerinde hissedildi. Geride bıraktığımız mayıs ayı boyunca ABD borsalarının bir diğer gündem maddesi olan yapay zekâ da ilgili hisselerde dramatik bir yükseliş yaşanmasına yol açmıştı.

CNBC ’nin haberine göre servet yönetimi şirketi Landsberg Bennett ’in Baş Yatırım Sorumlusu Michael Landsberg, “Temsilciler Meclisinin borç limiti tasarısını geçirmesi bu konunun geride bırakılması için önemli bir adımdır. Piyasa bir süredir borç limiti sorununun çözülmesini fiyatlandırıyor. Borç limiti konusu manşet nitelikte bir risk olarak eklense hisse senetleri piyasaları tüm beklentilere rağmen sorunun çözülmesi ihtimalini göz ardı etti” ifadelerine yer verdi.

ABD borsalarında teknoloji hisseleri ağırlıklı Nasdaq Bileşik endeksi mayıs ayını %5,8 ’lik keskin bir yükselişle bitirdi. Yapay zekâ alanındaki hisselerin desteklenmesi bu yükselişte başat rol oynadı. Teknoloji hisseleri dışında diğer endekslerde ise farklı bir hava vardı. Mayıs ayında S&P 500 Endeksi %0,3 gibi düşük bir oranda yükselirken Dow Jones Endeksi ise %3,5 geriledi.

Borç limiti krizinin ötesinde yatırımcılar 13-14 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek ABD Merkez Bankası ’nın (FED) para politikası toplantılarını değerlendiriyor. Philadelphia FED Başkanı Patrick Harker çarşamba günü yaptığı açıklamada yaklaşan toplantıda bir faiz artışı ihtimalinin atlanması ihtimaline yakın olduğunu söyledi. Ancak Harker cuma günü açıklanacak bordro raporunun fikrini değiştirebileceğini de sözlerine ekledi.

ABD’de tarım dışı verimlilik yüzde 2.1 düştü

 

ABD’de özel sektör istihdamı mayısta beklentileri aştı

 

ABD’de işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin gerisinde

 


ABD borsaları Analiz

ABD borsaları net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde ABD borsaları yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. ABD borsaları grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

İlginizi Çekebilir;  Yurt içi piyasalar enflasyon verilerine odaklandı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

ABD borsaları

ABD borsaları yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. ABD borsaları grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. ABD borsaları yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

ABD borsaları Uzman Yorumları

ABD borsaları analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

] }