Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ekonomi

Dolar/TL’de son durum Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Dolar/TL’de son hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Dolar/TL’de son yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Dolar/TL’de son forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Dolar/TL’de son grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Dolar/TL’de son fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Dolar/TL’de son Yorum 2023

Dolar/TL’de son piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Dolar/TL’de son grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

Dün yatay bir seyir izleyen dolar/TL, günü önceki kapanışın hemen üzerinde 23,5639’dan tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,4 üzerinde 23,6700’dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,3 değer kazancıyla 25,6080’de bulunurken, sterlin/TL yüzde 0,3 artışla 29,9360’tan satılıyor.

Dolar endeksi şu sıralarda önceki kapanışının yüzde 0,3 üzerinde 103,3 seviyesinde dengelenirken, euro/dolar paritesi de önceki kapanışının yüzde 0,1 altında 1,0820 seviyesinde bulunuyor.

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) dün politika faizini değiştirmeyerek yüzde 5-5,25 aralığında sabit tutmasının ardından sınırlı da olsa pozitif bir seyir izlendiğini belirterek, bugün gözlerin Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) para politikası kararlarına çevrildiğini söyledi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalara göre, ECB’nin bugün politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, politika metninde ve ECB Başkanı Lagarde’ın açıklamalarında gelecek döneme ilişkin olası ipuçları yatırımcıların odağında bulunuyor.

İlginizi Çekebilir;  Son dakika haberi: Dolar, euro ve sterlin ne kadar oldu? İşte dolar / TL kuru

Fed Başkanı Jerome Powell, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, neredeyse tüm Fed yetkililerinin, enflasyonu zamanla yüzde 2’ye düşürmek için bu yıl bazı ek faiz artışlarının uygun olacağını düşündüğünü ifade ederek, temmuz toplantısı hakkında da karar vermediklerini bildirdi.

Söz konusu gelişmelerin ardından para piyasalarındaki fiyatlamalarda temmuz toplantısında Fed’in 25 baz puan faiz artışı yapılacağına ilişkin beklentiler yüzde 70 seviyesine çıkarken, sınırlı da olsa bankanın Faiz artırım döngüsünü yüzde 5,50-5,75 seviyesinde tamamlayabileceği öngörüsü de bulunuyor.

Analistler, bugün ECB’nin faiz kararı ve Lagarde’ın açıklamalarının yanı sıra euro Bölgesi’nde dış ticaret dengesi, ABD’de kapasite kullanım oranı, perakende satışları ve sanayi üretimi verilerinin takip edileceğini aktararak, teknik açıdan dolar endeksinde 103’ün destek, 105 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde,’Dolar/TL ’de dengelenme çabası gözlemleniyor. Dün yurt içinde veri gündemi sakinken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları takip edildi. Erdoğan, “Hazine ve Maliye Bakanımız ile Merkez Bankası Başkanımız bizi mahcup etmeyecekler ve hayırlısıyla güzel neticeleri de alacağız diye düşünüyorum” ifadesinde bulunurken gözler 22 Haziran’da gerçekleşecek PPK toplantısına çevrildi. Bugün ise bütçe dengesi verisi takip edilebilir. ABD tarafında da merakla beklenen Fed faiz kararı açıklandı. Fed, sürpriz yapmayarak faiz oranını değiştirmedi. Karar sonrasında açıklamalarda bulunan Fed Başkanı Powell, %2 ’lik enflasyon hedeflerini yenilerken şahin ton dikkat çekti. Buna göre Fed ’in yıl sonuna kadar iki faiz artırımı daha yapması bekleniyor. Açıklamalar sonrasında risk iştahı baskılandı.’ denildi.

Dolar finansal istikrarsızlıktan faydalanıyor

 

Altının gram fiyatı 1.472 lira seviyesinde

İlginizi Çekebilir;  Dolar ne kadar, Euro kaç TL? Son dakika döviz kurları 14 Ağustos 2023

 


Dolar/TL’de son Analiz

Dolar/TL’de son net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Dolar/TL’de son yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Dolar/TL’de son grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

Dolar/TL’de son

Dolar/TL’de son yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Dolar/TL’de son grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Dolar/TL’de son yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

Dolar/TL’de son Uzman Yorumları

Dolar/TL’de son analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

] }