Pazar, Nisan 28, 2024
Ekonomi

Fed’e yönelik belirsizlikler sürüyor Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Fed’e yönelik hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Fed’e yönelik yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Fed’e yönelik forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Fed’e yönelik grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Fed’e yönelik fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Fed’e yönelik Yorum 2023

Fed’e yönelik piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Fed’e yönelik grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

ABD Merkez Bankası (Fed), 10 toplantıdır aralıksız devam eden faiz artışlarına dün itibarıyla ara verdi. Fed’den yapılan açıklamada, son göstergelerin ekonomik aktivitenin ılımlı bir hızda büyümesini sürdürdüğüne işaret ettiği belirtildi.

Fed Başkanı Jerome Powell, toplantı sonrası yaptığı sözle yönlendirmede, neredeyse tüm Fed yetkililerinin, enflasyonu zamanla yüzde 2’ye düşürmek için bu yıl bazı ek faiz artışlarının uygun olacağını düşündüğünü ifade etti.

ABD ekonomisinin geçen yıl önemli ölçüde yavaşladığını ve son göstergelerin ekonomik aktivitenin ılımlı bir hızda büyümeye devam ettiğini gösterdiğini kaydeden Powell, enflasyonist baskıların yüksek seyretmeye devam ettiğini ve enflasyonu tekrar yüzde 2’ye indirme sürecinde katedilmesi gereken uzun bir yol olduğunu söyledi.

Powell, politika sıkılaşmasının talep üzerindeki etkilerinin başta konut ve yatırım olmak üzere ekonominin faize en duyarlı sektörlerinde görüldüğüne işaret ederek, “Ancak parasal sıkılaşmanın özellikle enflasyon üzerindeki etkilerinin tam olarak kendini göstermesi zaman alacaktır.” dedi.

İlginizi Çekebilir;  Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Fed’in yıl sonu Faiz oranı beklentisi yükseldi

Ekonomiye ilişkin tahminlerini açıklayan Fed, federal fon oranına ilişkin tahminini bu yıl sonu için yüzde 5,1’den yüzde 5,6’ya yükseltti.

Fed’in federal fon oranına ilişkin 2024 yılı için tahmini yüzde 4,3’ten yüzde 4,6’ya, 2025 yılı için de yüzde 3,1’den yüzde 3,4’e revize edildi. Uzun dönem ortalama faiz beklentisi ise yüzde 2,5’te tutuldu.

Banka’nın enflasyon tahminleri ise bu yıl için yüzde 3,3’ten yüzde 3,2’ye çekilirken, 2024 için yüzde 2,5 ve 2025 yılı için yüzde 2,1 olarak korundu.

Değişken enerji ve gıda fiyatlarını içermeyen çekirdek enflasyona ilişkin tahminler de bu yıl için yüzde 3,6’dan yüzde 3,9’a yükseltildi. Gelecek yıl için yüzde 2,6’da sabit tutulan Fed’in çekirdek enflasyon tahmini, 2025 yılı için yüzde 2,1’den yüzde 2,2’ye çıkarıldı.

ABD ekonomisinin büyüme tahmini bu yıl için yüzde 0,4’ten yüzde 1’e yükseltilirken, gelecek yıl için yüzde 1,2’den yüzde 1,1’e, 2025 için de yüzde 1,9’dan yüzde 1,8’e düşürüldü.

İşsizlik oranına ilişkin tahminler bu yıl için yüzde 4,5’ten yüzde 4,1’e, 2024 ve 2025 için ise yüzde 4,6’dan yüzde 4,5’e çekildi.

Analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed’in temmuz toplantısında yüzde 70 ihtimalle 25 baz puanlık faiz artışına gideceğinin öngörüldüğünü ifade ederek, nihai faiz oranının yüzde 5,50-5,75 seviyesinde oluşabileceğinin de olasılık dahilinde bulunduğunu kaydetti.

ABD ekonomisinde yavaşlama eğiliminin Fed’in beklediği düzeyde olmadığını aktaran analistler, açıklanacak makroekonomik verilerden alınacak sinyallerin Banka’nın para politikası kararları üzerinde belirleyici olacağını vurguladı.

FED ’in faiz kararı neleri değiştirecek?

İlginizi Çekebilir;  Milli Piyango Bayileri Esnaf Odaları'ndan ortak açıklama

 

Yatırımcılardan Fed faiz tahmini

 

Fed Başkanı Powell Hisse Net Yorumlar 2022, Enflasyonu indirme konusunda kararlıyız

 


Fed’e yönelik Analiz

Fed’e yönelik net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Fed’e yönelik yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Fed’e yönelik grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

Fed’e yönelik

Fed’e yönelik yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Fed’e yönelik grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Fed’e yönelik yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

Fed’e yönelik Uzman Yorumları

Fed’e yönelik analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

] }