Pazartesi, Nisan 29, 2024
Ekonomi

TCMB’nin faiz politikası nasıl olacak? Reuters’tan dikkat çeken tahmin Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

TCMB’nin faiz hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. TCMB’nin faiz yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. TCMB’nin faiz forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. TCMB’nin faiz grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. TCMB’nin faiz fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

TCMB’nin faiz Yorum 2023

TCMB’nin faiz piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen TCMB’nin faiz grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

Reuters Haber ajansı TCMB’nin faiz artırımıyla ilgili bir tahminde bulundu. Reuters’ın yaptığı ankete göre Merkez Bankası’nın (TCMB) seçimlerin ardından gerçekleştireceği ilk Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini 1,150 baz puan artırarak %20’ye yükseltmesi bekleniyor.

TCMB FAİZİ %8,5’E ÇEKMİŞTİ

Son iki yılda TL’de keskin kayıp, enflasyonda ise hızlı tırmanışa sebep olan düşük faiz politikası çerçevesinde TCMB kademeli olarak 1000 baz puan Faiz indirimi gerçekleştirmiş, şubat ayındaki depremlerin ardından toparlanmayı desteklemek için 50 baz puan daha indirime giderek %8.5 seviyesine çekmişti.

ALIŞILAGELMİŞ POLİTİKALARA DÖNÜŞ İŞARETİ

Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin sonrasında sürdürülemez eleştirilerinin odağı olan ekonomi adımlarının ardından alışılagelmiş politikalara dönüşe işaret olarak Mehmet Şimşek, Hazine Bakanı ve uluslararası finansal deneyimi olan Hafize Gaye Erkan ise TCMB başkanı görevlerine atanmıştı.

ANKETE 15 KURUM KATILDI

Reuters anketine katılan 15 kurumun hepsi politika faizinde artışa gidileceğini öngördü. Tahminlerin medyanı bir haftalık repo faizinin 1,150 baz puan arttırılarak %20 seviyesine çekileceğini gösterirken, tahminler %12.5 ile %30 aralığında bulunuyor.

İlginizi Çekebilir;  On Numara sonuçları belli oldu! 22 Mart 2023 On Numara sonuç öğrenme sorgulama ekranı!

Kamu kontrollü bir yapıdan daha serbest politikalara geçişin önemli bir aşaması olarak görüldüğü için 22 Haziran’daki PPK kararı piyasa açısından çok önemli. Şimşek ya da Erkan bugüne kadar beklenen faiz artışlarının miktarı konusunda yorumda bulunmadığı için piyasanın faiz artış tahminleri de geniş bir bantta.

FAİZ ARTIŞI TEK SEFERDE Mİ GERÇEKLEŞECEK?

Ekonomistler faizlerdeki artışın tek seferde mi yapılacağını zamana mı yayılacağını anlamak için PPK metnindeki değişimlere de odaklanacaklar.

Öngörülen faiz artışı 2021 yılının Mart ayından beri politika faizi ile yapılan ilk sıkılaştırma adımı olacak. Ankette yılsonu politika faizinin seviyesi hakkındaki soruya yanıt veren ekonomistlerin medyanı %30 oldu. Tahminler %18 ile %35 arasında bulunuyor.

FAİZ ARTIŞI TAHMİNLERİ YAKLAŞIK 900 BAZ PUAN OLDU

TCMB’nin bugün yayımladığı reel ve finansal sektör tahminlerini derlediği piyasa katılımcıları anketinde faiz artış tahminleri yaklaşık 900 baz puan oldu.

Faiz artışına ilişkin bir başka endişe ise düşük faiz istekliliği ile bilinen Erdoğan’ın karara nasıl tepki vereceği idi. Erdoğan faiz artışını kabullendiğini bu hafta söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan TCMB ve faiz açıklaması

 

TCMB net rezervleri 2.5 milyar dolar arttı

 

TCMB’nin dövize müdahalesi 200 milyar dolara dayandı

 

Ekonomistlerden faiz tahmini Hisse Net Yorumlar 2022, Merkez Bankası’nın kararı ne olacak?

 

JPMorgan’dan ECB faiz tahmini

 


TCMB’nin faiz Analiz

TCMB’nin faiz net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde TCMB’nin faiz yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. TCMB’nin faiz grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

İlginizi Çekebilir;  Rusya'da vatandaşlar rekor düzeyde döviz aldı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

TCMB’nin faiz

TCMB’nin faiz yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. TCMB’nin faiz grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. TCMB’nin faiz yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

TCMB’nin faiz Uzman Yorumları

TCMB’nin faiz analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

] }