Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ekonomi

Piyasaların TCMB faiz kararına tepkisi ne oldu? Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Piyasaların TCMB hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Piyasaların TCMB yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Piyasaların TCMB forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Piyasaların TCMB grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Piyasaların TCMB fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Piyasaların TCMB Yorum 2023

Piyasaların TCMB piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Piyasaların TCMB grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), Hafize Gaye Erkan başkanlığındaki ilk toplantıda 650 baz puan faiz artırımına gitti. Banka böylelikle politika faizini yüzde 8,50 seviyesinden yüzde 15 seviyesine çekti. TCMB, Mart 2021 tarihinden bu yana ilk artışını gerçekleşmiş oldu.

PPK sonrası yapılan açıklamada; parasal sıkılaştırmanın gerektiği zamanda ve gerektiği ölçüde kademeli olarak güçlendirileceği mesajı verildi.

Bankacılık endeksi negatif ayrışıyor

TCMB’nin faiz kararı öncesinde 5223 puanda hareket eden Borsa İstanbul, karar sonrası ilk tepki olarak 5241 puana yükselirken, sonrasında artışını hızlandırdı ve değer kazancını yüzde 2’nin üzerine taşıdı. BIST 100 endeksi saat 14.56 itibarıyla yüzde 1,92 yükselişle 5285 puanda işlem gördü.

Bankacılık endeksi, kritik karar öncesi 5000 puanda hareket ederken, daha sonra pozitif ve negatif tarafta dalgalandı. Endeks, şu dakikalarda borsadan negatif ayrışırken; kaybını derinleştirdi ve yüzde 2,04 oranında düşüşle 4871 puanda bulundu. 

İlginizi Çekebilir;  NYSE günü ekside kapattı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Dolar tarihinde ilk kez 24 TL’yi aştı

Dolar/TL, karar sonrası kademeli olarak yükseldi ve tarihinde ilk kez 24 TL’yi aştı. Kur, en yüksek 24,3320 TL’yi görürken; saat 17.25 itibarıyla yüzde 3,51 artışla 24,3941 TL’de bulundu.

Euro, TCMB öncesi 25,88 TL’de işlem görürken, daha sonra yükselişini hızlandırarak rekor seviyesini 26,74 TL’ye yükseltti. Euro/TL, şu sıralarda yüzde 3,64 değer kazancıyla 26,7841 TL’de hareket ediyor. 

Gram altından tüm zamanların zirvesi

Altının gram fiyatı, TCMB Faiz kararı öncesi 1460 lira seviyesindeyken, sonrasında dolar/TL’deki yükselişin etkisiyle 1507,45 liraya kadar yükselerek tüm zamanların rekorunu kırdı.

Gram altın şu sıralarda, yüzde 2,95 kazançla 1507 liradan alıcı buluyor.

TCMB kritik faiz kararını açıkladı

 


Piyasaların TCMB Analiz

Piyasaların TCMB net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Piyasaların TCMB yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Piyasaların TCMB grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

Piyasaların TCMB

Piyasaların TCMB yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Piyasaların TCMB grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Piyasaların TCMB yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

Piyasaların TCMB Uzman Yorumları

Piyasaların TCMB analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

] }