Cumartesi, Mayıs 4, 2024
Ekonomi

Aylık en yüksek reel getiri borsada gerçekleşti Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Aylık en hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Aylık en yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Aylık en forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Aylık en grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Aylık en fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Aylık en Yorum 2023

Aylık en piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Aylık en grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıkladı.

Buna göre, haziranda en yüksek reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 11,1, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 13,86 ile BIST 100 endeksinde gerçekleşti.

Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde, dolar yüzde 10,33, euro yüzde 9,85 ve külçe altın yüzde 1,44 reel getiri sağlarken, mevduat faizi (brüt) yüzde 4,54 ve Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) yüzde 10,05 kaybettirdi.

TÜFE ile indirgendiğinde, doların yüzde 13,07, euro nun yüzde 12,58 ve külçe altının yüzde 3,95 yatırımcısına reel getirisi olurken, mevduat faizinin (brüt) yüzde 2,17 ve DİBS’in yüzde 7,81 kaybettirdiği görüldü.

Üç aylık değerlendirmede, külçe altın Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 14,7, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 16,45 ile en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu. Aynı dönemde DİBS’in, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 16, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 14,72 ile en çok kaybettiren yatırım aracı olduğu hesaplandı.

İlginizi Çekebilir;  Son dakika... ABD’ye çelik ihracatı Temmuz'da yüzde 82 yükseldi

Altı aylık değerlendirmeye göre külçe altın, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 17,57, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 12,71 ile en yüksek reel getiri sağlayan araç olarak kayıtlara geçti. Aynı dönemde DİBS’in, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 21,56, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 24,81 ile en çok kaybettiren yatırım aracı olduğu görüldü.

Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde BIST 100 endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 52,13, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 54,56 ile en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olarak kayıtlara geçti.

Yıllık değerlendirmede, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yatırım araçlarından külçe altın yüzde 3,96 reel getiri sağlarken, euro yüzde 0,4, dolar yüzde 2,69, DİBS yüzde 10,31 ve mevduat faizi (brüt) yüzde 17,28 kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde külçe altının yüzde 5,62 ve euro nun yüzde 1,19 reel getiri sağladığı hesaplanırken, doların yüzde 1,14, DİBS’in yüzde 8,88 ve mevduat faizinin (brüt) yüzde 15,96 ile yatırımcısına kaybettirdiği görüldü.

Yüzde 40 ’lık yükseliş yeterli mi?

 


Aylık en Analiz

Aylık en net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Aylık en yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Aylık en grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

Aylık en

Aylık en yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Aylık en grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Aylık en yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

İlginizi Çekebilir;  Apple, ABD’de 25 mağazasını açıyor

Aylık en Uzman Yorumları

Aylık en analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

] }