Perşembe, Mayıs 2, 2024
Ekonomi

‘Merkez Bankası faizi yüzde 17 civarında tutabilir’ Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

‘Merkez Bankası hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. ‘Merkez Bankası yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. ‘Merkez Bankası forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. ‘Merkez Bankası grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. ‘Merkez Bankası fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

‘Merkez Bankası Yorum 2023

‘Merkez Bankası piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen ‘Merkez Bankası grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), 20 Eylül’de, faiz kararını açıklayacak. AA’nın faiz anketine katılan ekonomistler, Merkez Bankası’nın bu ay politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 20’ye yükseltmesini bekliyor.

Dünya’da yer alan habere göre, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, ‘ekonomi çevreleriyle yaptığı görüşmler’e dayanarak Merkez Bankası’nın temmuz ayında faizi yüzde 16,5-17 civarında tutacağını savundu. Selvi bunu ‘ekonomi çevreleriyle yaptığı görüşmeler’ sonucunda bu çıkarımı yaptığını da ekledi.

Selvi Faiz hakkında şunları yazdı:

“Uzun tartışmaların ardından yeni bir PPK toplantısı daha geldi, çattı. Merkez Bankası yeni faiz kararını 20 Temmuz Perşembe saat 14:00’te açıklayacak. Piyasalarda genel beklenti faizlerin 500 baz puan daha artırılması yönünde. Ancak benim beklentim ve gördüğüm politika faizinin 20’ye ulaşmayacağı şeklinde.

İlginizi Çekebilir;  VİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Bu hafta ekonomi çevrelerinde yaptığım görüşmelerden böyle bir çıkarımım oluştu. Çok büyük bir sürpriz olmazsa faizin yüzde 16.50-17.00 civarında olabileceğini düşünüyorum. Ancak şunu unutmamak gerekiyor ki sonuçta her ay PPK toplanıyor ve ekonomideki gelişmeler, alınan kararların etkileri başta olmak üzere tüm veriler yeniden gözden geçiriliyor.”
 

İşte ekonomistlerden ‘faiz’ tahmini

 

Ekonomistlerden TCMB faiz kararı tahmini

 


‘Merkez Bankası Analiz

‘Merkez Bankası net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde ‘Merkez Bankası yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. ‘Merkez Bankası grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

‘Merkez Bankası

‘Merkez Bankası yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. ‘Merkez Bankası grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. ‘Merkez Bankası yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

‘Merkez Bankası Uzman Yorumları

‘Merkez Bankası analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

] }