Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ekonomi

Rusya Merkez Bankası, beklentilerin üzerinde faiz artırdı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Rusya Merkez hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Rusya Merkez yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Rusya Merkez forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Rusya Merkez grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Rusya Merkez fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Rusya Merkez Yorum 2023

Rusya Merkez piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Rusya Merkez grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

Rusya Merkez Bankası(CBR) tarafından yapılan açıklamaya göre, gösterge faiz oranı 100 baz puan artışla yüzde 7,50’den yüzde 8,50’ye çıkarıldı. Piyasalarda beklenti 50 baz puan artış olacağı yönündeydi.

Banka, bir sonraki toplantı için de faiz artırımı kapısını açık bıraktı.

Bu ay başında Rusya İstatistik Kurumu(Rosstat), Haziran ayında tüketici fiyatlarının yüzde 2,51’den yüzde 3,25’e çıktığını açıkladı.

CBR, geçen yıl Ukrayna’yı işgal etmesinden kısa bir süre sonra acil bir toplantıyla faizi yüzde 20’ye çıkardıktan sonra, yılın ortalarında başladığı indirimlerine 2022 yılı Eylül ayında yüzde 7,50 seviyesinde ara verdi. Ancak Ülkede yeniden enflasyonist baskıların artmaya başlaması ile yapılan anketlerde bu toplantı için 50 baz puan artış olacağı beklentisi oluştu.

CBR’nin açıklamasında, “Yurt içi talepte artış üretimi artırma kapasitesini aştı, bunda iş gücü temin edilebilirliğinin sınırlı olması etkili oldu.” denildi.

İlginizi Çekebilir;  Finans - Kartelleşmeyi önlemek için işbirliği yapan firmaya para cezası verilmeyecek Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Banka, enflasyon beklentilerinin yükseldiğine işaret etti.

CBR, bu yıl için büyüme beklentisi aralığını yüzde 0,5-2,0’den yüzde 1,5-2,5 seviyesine yükseltti.

Rusya’nın altın ve döviz rezervleri arttı

 

Rusya az gelişmiş ülkelere tahıl yardımını sürdürecek

 

Rusya’nın Avrupa’ya gaz ihracatı arttı

 


Rusya Merkez Analiz

Rusya Merkez net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Rusya Merkez yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Rusya Merkez grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

Rusya Merkez

Rusya Merkez yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Rusya Merkez grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Rusya Merkez yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

Rusya Merkez Uzman Yorumları

Rusya Merkez analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

] }