Pazar, Nisan 28, 2024
Ekonomi

Japonya Merkez Bankası, faiz oranını değiştirmedi Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Japonya Merkez hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Japonya Merkez yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Japonya Merkez forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Japonya Merkez grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Japonya Merkez fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Japonya Merkez Yorum 2023

Japonya Merkez piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Japonya Merkez grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

Japonya Merkez Bankası(BoJ), faiz oranında değişikliğe gitmedi.

BoJ’un faiz toplantısının ardından yapılan açıklamada, gösterge Faiz oranının yüzde -0,10 olarak kalmasına karar verildiği belirtildi. Piyasa beklentisi de faizlerin değişmeyeceği yönündeydi.

BoJ en son 2016 yılı Ocak ayında faizi yüzde 0,0-0,10 aralığından bugünkü eksi seviyesine çekmişti.

Japonya Merkez Bankası, değişikliğe gidip gitmeyeceği konusunda çok fazla spekülasyon yapılan getiri eğrisi kontrolü politikasında ise değişiklik yapmadı.

BoJ, 10 yıl vadeli getiri hedefini yüzde 0, hedef aralığını yüzde yüzde -0,50-0,50 olarak bıraktı.

Getiri eğrisi kontrol poitikası değiştirilmezken, bu kontrol snırını daha büyük esneklik ile uygulayacağını ifade ede BoJ, üst bandı katı bir sınır olarak değil bir referans noktası olarak uygulayacağını belirtti.

BoJ, getiri eğrisi kontrol kararını 1’e karşı 8 oyla aldı. Üyelerden Nakamura getiri eğrisi kontrolünün değiştirilmemesi kararınaa muhalefet etti, ancak getiri eğrisi kontrolünün büük esneklik ile uygulanması açıklamasına destek verdi.

İlginizi Çekebilir;  Avrupa borsaları İtaya hariç yükseldi Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Banka açıklamasında, şirketlerin ücret, fiyat belirleme faaliyetleri konusunda belirsizliğin yüksek olduğuna dikkat çekti. Açıklamada, “Ücret artışları gelecek yıl beklendiği güçlenmez ise fiyatlar aşağı yönlü sapabilir.” denildi.

Fiyat görünümü için 2023 ve 2024 mali yıllarında riskler yukarı yönlü olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Eğer emtia fiyatları daha da düşer ise ekonomi de yukarı yönlü sapma olabilir. Eğer ticaret kötüleşir ise, sermaye harcamaları ve özel tüketim aşağı yönlü sapabilir.” uyarıları yapıldı.

Banka, faiz kararıyla birlikte önümüzdeki döneme ilişkin makro ekonomik tahminlerini de yayımladı.

Buna göre, 2023 mali yılı GSYH beklentesi yüzde 1,4’ten yüzde 1,3’e çekilirken, 2024 ve 2025 mali yılı beklentileri sırasıyla yüzde 1,2 ve yüzde 1,0 olarak bırakıldı.

Gıda hariç çekirdek tüketici fiyatları beklentisi 2023 mali yılı için yüzde 1,8’den yüzde 2,5’e çıkartıldı, 2024 mali yılı için yüzde 2,0’dan yüzde 1,9’a indirildi, 2025 yılı için yüzde 1,6 olarak bırakıldı.

Japonya’da iş dünyasının güveni yükseldi

 

Japonya ticareti büyümeye devam ediyor

 

Asya borsaları BOJ kararı sonrası negatif seyrediyor

 


Japonya Merkez Analiz

Japonya Merkez net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Japonya Merkez yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Japonya Merkez grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

Japonya Merkez

Japonya Merkez yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Japonya Merkez grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Japonya Merkez yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

İlginizi Çekebilir;  Döviz mevduatları 1,03 milyar dolar azaldı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Japonya Merkez Uzman Yorumları

Japonya Merkez analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

] }