Pazartesi, Nisan 29, 2024
Ekonomi

Morgan Stanley’den TCMB’ye dair yeni faiz tahmini Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Morgan Stanley’den hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Morgan Stanley’den yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Morgan Stanley’den forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Morgan Stanley’den grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Morgan Stanley’den fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Morgan Stanley’den Yorum 2023

Morgan Stanley’den piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Morgan Stanley’den grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın, 2023 yılı Üçüncü Enflasyon Raporu’nu açıklamasının ardından finans kuruluşlarından TCMB’nin faizi ne kadar artıracağına dair yeni tahminler gelmeye başladı.

Aralarında Alina Slyusarchuk’un da bulunduğu Morgan Stanley ekonomistleri, Merkez Bankası’nın faizleri ağustosta 150 baz puan ve eylülde 100 baz puan artırarak politika faizini yüzde 20’ye çıkarmasının muhtemel olduğunu belirtti.

Bankanın ekonomistleri bu durumun daha ​​uzun süre derinden negatif bir reel politika faizi anlamına geleceğini ve hem mevduat hem de kredi faizlerinin daha yüksek seviyelere çıkması gerektiğini düşündüklerini kaydetti.

Bankanın raporunda, “TCMB’nin revize edilmiş enflasyon görünümü göz önüne alındığında, para politikasına ilişkin tahmin yolu ve iletişim, politika faizinde kısmi normalleşme ve alternatif araçlara bağımlılığın devam ettiği yönündeki görüşlerimizi teyit ediyor” ifadeleri kullanıldı.

İlk enflasyon raporu sunumunun etkileri

Erkan dün yaptığı sunumda bankanın yıl sonu enflasyon tahminlerinde kesin bir yukarı yönlü revizyona gidildiğini açıklamıştı.

İlginizi Çekebilir;  Borsa İstanbul'da tüm zamanların rekoru geldi

Erkan, bir önceki enflasyon raporunda yüzde 22,3 olarak öngörülen 2023 yılsonu TÜFE tahminini yüzde 58’e çıkarıldığını belirtmiş, para politikası ve miktarsal sıkılaşma önlemlerinin enflasyon ana trendine etkisinin 2024 ikinci çeyrekte görülmeye başlanacağını söylemişti.

Erkan toplantının soru cevap kısmında faiz artışında kademeli sürece vurgu yapmış ve Fed’in faiz artış döngüsünde bir anda enflasyonun üzerine çıkmadığını örnek vererek, “Faiz artışının etkisini ekonomide piyasa dinamiklerinde zarar vermeden, aşırılıklar oluşturmadan, kademeli gitmek bütün merkez bankalarının amacıdır” ifadelerini kullanmıştı.

Mevduat faizlerinde dolarizasyon hassasiyeti

Hafize Gaye Erkan mevduat faizinin dolarizasyonu artırmayacak bir seviyede olmasını önemsediklerini ve KKM’de çıkış stratejisiyle ilgili TL tasarruf araçlarını çeşitlendireceklerini, bunların zaman için açıklanacağını duyurdu.

Perşembe günü yayımlanan enflasyon raporunda enflasyon dinamiklerine ilişkin detaylı analizlere yer verilmiş, döviz kuru sepetindeki yüzde 10’luk bir değer artışının tüketici fiyatlarına maliyet kaynaklı etkisinin ise bir yıllık bir süre zarfında 2,5 puan civarında olduğu belirtilirken, geçişkenliği artıran etkenler arasında yüksek dolarizasyon, yüksek cari açık, yüksek yabancı para borçluluğu ve yüksek risk primi yer almıştı. (BloombergHT)

Ekonomistlerin enflasyon beklentisi belli oldu

 

TCMB enflasyon beklentilerini yükseltti

 

Uluslararası Finans Enstitüsü’nden TCMB’ye dair Faiz tahmini

 

BofA’dan Türkiye enflasyonu ve faiz tahmini

 


Morgan Stanley’den Analiz

Morgan Stanley’den net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Morgan Stanley’den yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Morgan Stanley’den grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

İlginizi Çekebilir;  Asya borsaları BOJ kararı sonrası negatif seyrediyor Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Morgan Stanley’den

Morgan Stanley’den yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Morgan Stanley’den grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Morgan Stanley’den yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

Morgan Stanley’den Uzman Yorumları

Morgan Stanley’den analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

] }