Pazar, Nisan 28, 2024
Borsa

EREGL Hisse için Sat Önerisini TEB Yatırım Koruyor! FinansTürk Hisse Analiz

EREGL Hisse hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. EREGL Hisse yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. EREGL Hisse forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. EREGL Hisse grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. EREGL Hisse fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

EREGL Hisse Yorum 2023

EREGL Hisse piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen EREGL Hisse grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

TEB Yatırım bugün yayınladığı raporda EREGL için SAT önerisini koruduğunu aktardı. Raporun detaylarına göz atalım;

Erdemir, 2023 yılının ikinci çeyreğinde 3,8 milyar TL’lik zarar beklentimize paralel ancak ve 3,3 milyar TL piyasa zarar beklentisinden daha zayıf 4,0 milyar TL net zarar elde etti. Operasyonel performans beklentilerimize paralel çeyreksel bazda toparlanma gerçekleştirse de 4,6 milyar TL’lik ertelenmiş vergi gideri (tahminimiz 4,2 milyar TL) şirketin net zarar açıklamasına sebep oldu. 3,8 milyar TL’lik 2Ç23 FAVÖK, 3,7 milyar TL tahminimiz ve 3,6 milyar TL’lik RT piyasa beklentisine paralel gerçekleşti.

2Ç23 net satışları 30,0 milyar TL’lik tahminimiz ve 30,1 milyar TL’lik piyasa beklentisinin üzerinde 37,3 milyar TL olarak gerçekleşti. 2Ç23’de çeyreksel bazda %32 artan üretim ile, 2Ç23’de toplam çelik sevkiyatları çeyreksel bazda %7 artarak 1,7 milyon ton (yıllık -%16) gerçekleşti. Uzun çelik satışları %34 ç-ç artarak 102 bin ton ve yassı çelik satışları çeyreksel bazda %5 artarak 1,6 milyon ton olarak gerçekleşti. İhracat satışları 2Ç23’de %29 ç-ç artışla 163 bin tona geriledi ve toplam satışların %9,9’una işaret etti.

İlginizi Çekebilir;  Marka Hisse Net Yorumlar 2023, Marka Hisse Grafik, Marka Hisse Analiz, Marka Yatırım Holding Hisse Senedi

Çeyreksel bazda ortalama fiyatlarda %21 artışla birlikte, birim başına konsolide FAVÖK 2Ç23’de çeyreksel bazda 64 ABD Doları / ton artarak 111 ABD Doları / ton olarak gerçekleşti. Beklentimiz 104 ABD Doları / ton seviyesindeydi. Nakit maliyetler çeyreksel bazda %15 artarak 977 ABD Doları / ton (2Ç22’de 765 ABD Doları / ton) olarak üzerinde gerçekleşti. 6,5 milyar TL’lik yatırım harcaması ve 1,5 milyar TL’lik artan işletme sermayesi ile birlikte net borç pozisyonu çeyreksel bazda 17,7 milyar TL artarak 32,5 milyar TL seviyesine yükseldi.

Dikey entegrasyonlarla ilgili devam eden yatırımlar nedeniyle artan borçluluk ve cazip olmayan değerleme nedeniyle son kapanışa göre hedef değerimiz %26 aşağı yönlü düşüş potansiyeli sunmaktadır. Çelik üretim marjlarındaki daralmayla birlikte karlılığın 3Ç23’de çeyreksel bazda zayıflamasını bekliyoruz.


EREGL Hisse Analiz

EREGL Hisse net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde EREGL Hisse yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. EREGL Hisse grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

EREGL Hisse

EREGL Hisse yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. EREGL Hisse grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. EREGL Hisse yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

EREGL Hisse Uzman Yorumları

EREGL Hisse analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


İlginizi Çekebilir;  Seramik ürünleri ithalatında yüzde 25 ilave gümrük vergisi uygulanacak

Bir yanıt yazın

Sıkça Sorulan Sorular

EREGL Hisse Kısa vade durumu için yukarıdaki 4 saatlik grafiği inceleyiniz.

EREGL Hisse uzun vade için hissenin yukarıdaki haftalık grafiğinde direnci kırmasını takip edin.

EREGL Hisse durumu için yukarıdaki saatlik grafiğinde destek noktasını takip edin.

EREGL Hisse için hissenin yukarıdaki günlük grafiğinde kanalı takip edin.

EREGL Hisse için hissenin yukarıdaki aylık grafiğinde direnci takip edin.