Pazartesi, Mayıs 6, 2024
Ekonomi

Finans – Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 5,7 arttı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Finans hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Finans yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Finans forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Finans grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Finans fiyatları ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Finans Yorum 2023

Finans araçları piyasalarda işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Finans grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5,7 arttı. İskan verilen bina sayısı ise yüzde 22,1 geriledi.

‘); }

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan-mayıs-haziran aylarını kapsayan ikinci çeyreğe ilişkin yapı izin istatistiklerini açıkladı.

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,7, daire sayısı yüzde 31,3 ve yüz ölçümü yüzde 25,6 arttı.

Bu dönemde ruhsat verilen 38,6 milyon metrekare yüz ölçümünün, 20 milyon metrekaresi konut, 10,1 milyon metrekaresi konut dışı ve 8,4 milyon metrekaresi ise ortak kullanım alanı. En yüksek yüz ölçümü payı 25,6 milyon metrekare ile 2 ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalara verilirken; 3,9 milyon metrekare ile sanayi binaları ve depolar izledi.

İlginizi Çekebilir;  Finans - Borsa ve dolar geçen hafta yatırımcıya kazandırdı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

İSKAN VERİLEN BİNA SAYISI AZALDI

2023 yılı ikinci çeyreğinde belediyeler tarafından yapı kullanma izin belgesi (iskan) verilen bina sayısı yüzde 22,1, daire sayısı yüzde 28,5 ve yüz ölçümü yüzde 28,6 azaldı.

İskan verilen toplam 22,1 metrekare yüz ölçümünün, 12,3 milyon metrekaresi konut, 4,4 milyon metrekaresi konut dışı ve 4,4 milyon metrekaresi ise ortak kullanım alanı. En yüksek yüz ölçümü payına 15,6 milyon metrekare ile 2 ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalar sahip oldu. Bunu 1,4 milyon metrekare ile 1 daireli binalar izledi.


Finans Analiz

Finans net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Finans yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Finans grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

Finans

Finans yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Finans grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Finans yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

Finans Uzman Yorumları

Finans analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

] }