Perşembe, Mayıs 16, 2024
Ekonomi

Finans – Tarımsal girdi fiyatları temmuzda yüzde 6,56 arttı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Finans hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Finans yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Finans forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Finans grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Finans fiyatları ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Finans Yorum 2023

Finans araçları piyasalarda işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Finans grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE), temmuzda aylık bazda yüzde 6,56, yıllık bazda yüzde 34,32 artış gösterdi.

‘); }

Türkiye İstatistik Kurumu, temmuz ayına ilişkin Tarım-GFE verilerini açıkladı.

Buna göre, endeks temmuzda bir önceki aya kıyasla yüzde 6,56, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 21,29, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 34,32 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 69,23 yükseldi.

Ana gruplarda bir önceki aya göre tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksinde yüzde 5,71, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksinde yüzde 11,9 artış kaydedildi. Geçen yılın aynı göre tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksinde yüzde 29,17, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksinde yüzde 76,25 yükseliş gerçekleşti.

İlginizi Çekebilir;  Altında yatay seyir Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Yıllık Tarım-GFE’ye göre 4 alt grup daha düşük, 7 alt grup daha yüksek değişim gösterdi. Yıllık artışın az olduğu alt gruplar yüzde 2,26 ile gübre ve toprak geliştiriciler, yüzde 13,2 ile enerji ve yağlar oldu. Geçen yıla göre yıllık artışın yüksek olduğu alt gruplar ise yüzde 95,89 ile veteriner harcamaları, yüzde 89,23 ile diğer mal ve hizmetler olarak kayıtlara geçti.

Aylık Tarım-GFE’ye göre 4 alt grup daha düşük, 7 alt grup daha yüksek değişim gösterdi. Geçen aya göre artışın düşük olduğu alt gruplar yüzde 1,65 ile tarımsal ilaçlar, yüzde 2,28 ile tohum ve dikim materyali oldu. Buna karşılık, aylık artışın yüksek olduğu alt gruplar yüzde 23,76 ile enerji ve yağlar, yüzde 18,8 ile veteriner harcamaları olarak hesaplandı. Bir önceki aya göre azalış gösteren tek alt grup ise yüzde 0,38 ile hayvan yemi oldu.


Finans Analiz

Finans net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Finans yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Finans grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

Finans

Finans yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Finans grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Finans yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

Finans Uzman Yorumları

Finans analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

] }