Pazartesi, Nisan 29, 2024
Ekonomi

Finans – Doğalgaz ithalatı temmuzda yüzde 11 azaldı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Finans hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Finans yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Finans forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Finans grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Finans fiyatları ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Finans Yorum 2023

Finans araçları piyasalarda işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Finans grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

Türkiye’nin doğalgaz ithalatı temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,15 azalarak yaklaşık 3 milyar 30 milyon 96 bin metreküp oldu.

‘); }

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun temmuz ayına ilişkin “Doğalgaz Piyasası Sektör Raporu”na göre, ithalatın yaklaşık 2 milyar 547 milyon 78 bin metreküpü boru hatlarıyla, 483 milyon 18 bin metreküpü de sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) tesisleri aracılığıyla yapıldı.

Boru hatlarıyla doğalgaz ithalatı temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 15,88 azalırken, LNG ithalatı yüzde 26,22 arttı. Toplam doğalgaz ithalatı da bu dönemde yüzde 11,15 azalarak yaklaşık 3 milyar 30 milyon 96 bin metreküp oldu.

En fazla doğalgaz ithalatı temmuzda 1 milyar 664 milyon 26 bin metreküple Rusya’dan yapılırken, bu ülkeyi 883 milyon 52 bin metreküple Azerbaycan ve 483 milyon 18 bin metreküple Cezayir takip etti.

İlginizi Çekebilir;  Avrupa borsaları haftanın son gününde Fransa hariç yükseldi Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Cezayir’den doğalgaz ithalatı yüzde 26,22, Azerbaycan’dan doğalgaz ithalatı yüzde 24,44 ve Rusya’dan yapılan ithalat 14,92 arttı. Temmuzda İran’dan doğalgaz ithalatı yapılmadı.

KONUTLARIN GAZ TÜKETİMİ YÜZDE 46 ARTTI

Söz konusu dönemde ülkede doğalgaz tüketimi yüzde 9,83 artarak yaklaşık 3 milyar 3 milyon metreküp oldu.

Sanayi sektörünün doğalgaz tüketimi yüzde 6,44 düşüşle yaklaşık 926 milyon metreküp olarak kayıtlara geçti. Elektrik santrallerinde doğalgaz tüketimi yüzde 13,8 artarak 1 milyar 157 milyon 37 bin metreküpe ulaştı.

Konutlardaki doğalgaz tüketimi ise bu dönemde yüzde 46,6 artarak 363 milyon metreküp oldu.

DOĞALGAZ STOK MİKTARI ARTTI

Türkiye’de doğalgaz stok miktarı temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 49,74 artışla yaklaşık 5 milyar 43 milyon metreküpe yükseldi.

Doğalgaz stokunun 4 milyar 691 milyon metreküpü (yüzde 93) yer altı depolama tesislerinde, 351 milyon metreküpü (yüzde 6,98) LNG terminallerinde bulunuyor.


Finans Analiz

Finans net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Finans yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Finans grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

Finans

Finans yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Finans grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Finans yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

Finans Uzman Yorumları

Finans analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

] }