Perşembe, Mayıs 2, 2024
Ekonomi

Finans – İhracatta eylül rekoru Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Finans hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Finans yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Finans forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Finans grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Finans fiyatları ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Finans Yorum 2023

Finans araçları piyasalarda işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Finans grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

SON DAKİKA HABERİ: İhracat eylül ayında yüzde 0,3 artışla 22 milyar 670 milyon dolar oldu. Böylece tüm zamanların en yüksek eylül ayı ihracatına ulaşıldı. Aynı ayda ithalat 27 milyar 660 milyon dolar olarak gerçekleşirken, dış ticaret açığı 5 milyar dolar oldu.

‘); }

Eylül ayı ihracat rakamları açıklandı. 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın Bursa’da açıkladığı verilere göre, ihracat eylül ayında yüzde 0,3 artışla 22 milyar 670 milyon dolar oldu.  Bakan Bolat, “Cumhuriyet tarihinin en yüksek eylül ayı ihracat rakamına ulaşmış olduk. Temmuz ve Ağustos ayında da bu rakam en yüksek rakamdı.” dedi. 

DIŞ AÇIK YÜZDE 48 GERİLEDİ

İlginizi Çekebilir;  SON DAKİKA: Maden ihracatında Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldı

Eylül ayında 27 milyar 660 milyon dolarlık ithalat yapıldı. Böylece dış ticaret açığı eylül ayında yüzde 48,1 düşüşle 5 milyar dolar olarak gerçekleşti.

“DEPREM NEDENİYLE İHRACAT KAYBI 6 MİLYAR DOLAR”

Bolat, şubat ayındaki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan ihracat kaybını son 7 ayda telafi ettiklerini söyledi.

Son 12 aylık ihracatın ise yüzde 0,4 artışla 253 milyar 534 milyon dolara yükseldiğini bildiren Bolat, “Burada şunu ifade etmek isterim ki deprem sürecinde 7 ayda tam 6 milyar dolarlık bir kaybımız var ihracatta. Deprem felaketi olmasaydı aslında ihracat rakamımızda bugün itibarıyla 9 ayda 6 milyar dolar daha fazla bir ihracattan bahsediyor olacaktık.” diye konuştu.

Bolat, aylık ithalatta temmuz ile eylül arasında 5 milyar dolarlık gerileme olduğunu kaydetti.


Finans Analiz

Finans net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Finans yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Finans grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

Finans

Finans yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Finans grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Finans yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

Finans Uzman Yorumları

Finans analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

] }