Cuma, Nisan 26, 2024
KervansarayUncategorized

Sayılgan Ailesi Arasındaki Savaş Büyüyor

Kervansaray Yatırım Holding in kurucusu ve sahibi olan Sayılgan ailesi içindeki yönetim kavgası her geçen gün büyüyor. Son olarak şirket yönetimini elinde bulunduran ailenin büyük kızı Zeynep Tümer şirketin en önemli varlığı olan 2 oteli başka bir turizm şirketine kiraladığını açıkladı. Bunun üzerine Baba Ertan Sayılgan ve oğlu Selim Sayılgan silahlı adamlarla Lara otelini basarak kiralamayı engellemeye çalıştı.

BASKIN GÖRÜNTÜLERİ BASINA YANSIDI

Ertan Sayılgan ve Selim Sayılgan silahlı adamlarla Antalya da bulunan Kervansaray Lara oteline izinsiz şekilde giriş yaptıkları ve yanlarında yer alan silahlı kişiler ile birlikte otelin kiralayan şirkete devrini engellemeye çalıştığı kameralara yansıdı.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz Pazar günü sabah saatlerinde baba Ertan ve oğlu Selim Sayılgan 5 araba ve bir kısmı silahlı yaklaşık 15 adamı ile şirkete ait Kervansaray Lara Otelinie geldi. İddiaya göre, otelin en dış nizamiye kapısından zorla otele girmeye çalıştılar. Güvenliklerin engel olmak istediği şüpheliler personelin üzerine araç sürdü. Personeli tehdit eden şüpheliler iddiaya göre otel yönetimini ele geçirmeye çalıştı. Olay 2 güvenlik görevlisi yaralandı.

OTELLER KİRALANDI. KIYAMET KOPTU

Mahkeme kararı ile Zeynep Tümer de bulunan şirketin çoğunluk hisselerini ele geçiren Selim Sayılgan ve Ertan Sayılgan hisseler elinde olmasına rağmen şirket yönetimini ele geçirmeyi başaramadı. Şirketin yapması gereken Genel kurullar yapılmadığı için şirket yönetimini halen Zeynep Tümer idare ediyor. Hisselerin devri ile ilgili hukuki süreç bir yandan devam ederken genel kurul yapılması için de davalar açılmış durumda. Geçtiğimiz hafta Zeynep Tümer yönetimindeki yönetim kurulunun Antalya da bulunan Kundu ve Lara otellerini bünyesinde Crystal Hotellerini de barındıran Kilit Hospitality Group a kiralaması büyük şok yarattı.

İlginizi Çekebilir;  Kervansaray yatırımcısı Fesih Davasına hazırlanıyor.

OTELLER NEDEN KİRALANDI.

Şirketin yıllık turizm gelirinin %90 nını gerekleştiren bu otellerin yıllık hasılatı yaklaşık 150 milyon TL. Yapılan kiralamada 2 otel için öngörülen yıllık kiralama bedeli ise 40 Milyon TL. Kiralama bedeli dışında otellerin yenilenmesi ile ilgili harcamalar da kiralayan şirket olan Kilit Hospitality Group a ait olacak. Fakat Yenileme bedelleri ile şirketin kaybedeceği hasılatın kazanılıp kazanılmayacağı yatırımcılar arasında ve kamuoyunda endişe yaratmış durumda.

KİRALAMA İÇİN GENEL KURUL ONAYI GEREKİYOR

Yapılan kiralama ile şirketin gelir kaynağı olan en önemli işletmeleri kaybediyor olması ve kiralama bedellerinin toplam büyüklüğü sebebiyle SPK kanunlarına göre önemli nitelikte işlem olarak ortaya çıkıyor. Bu durumda yapılan kiralamanın Genel Kurul onayından geçmesi gerekiyor. Genel kurul onayı alınmadan kiralamanın gerçekleşmesi ve kundu otelinde tadilatların başlaması yatırımcıları düşündürüyor.

SELİM SAYILGAN YÜRÜTMEYİ DURDURABİLİR

SPK kanunlarına göre önemli nitelikte işlem olarak ortaya çıkan kiralama ile ilgili genel Kurul onayının olmamasını kullanarak Kundu otelinde başlayan tadilatın kanunlara aykırı olduğu ve Selim Sayılgan tarafından her an yürütmeyi durdurma kararı alınacağı uzmanlar tarafından dile getiriliyor. Böyle bir durumda kiralama yapan şirket olan Kilit Hospitality Group durumdan oldukça rahatsız olacak gibi görünüyor. Gelişmeler basın ve yatırımcılar tarafından yakınen takip ediliyor.

Bir yanıt yazın

] }