Cuma, Nisan 26, 2024
Ekonomi

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, TBMM’de yemin etti

Meclis Başkanvekili Haydar Akar, Genel Heyette, vazifeden bağışlama arzı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Berat Albayrak’tan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına Lütfi Elvan’ın soyulmasına ait tezkereyi okuttu.

Akar, AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi aboneliğinin bugün haysiyetiyle sona erdiğini bildirerek, yemin içmesi için Elvan’ı kürsüye davet etti.

Lütfi Elvan, kürsüye çıkarak yemin etti.

Elvan’ı tebrik eden ve galibiyetler dileyen Haydar Akar, Elvan’ın, yemin metnindeki “yemin içerim” ifadesini , “laf veriyorum” biçiminde okuduğunu belirterek, metni tekerrür okuması gerektiğini söyledi.

Bunun üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, kürsüye gelerek andını tekerrür etti.

EKONOMİDE YENİ YARIYILA AİT AÇIKLAMA

Elvan, yeni misyonuna başlaması vesilesiyle yaptığı yazılı açıklamada, ekonomi siyasetlerinin temelinin, sihrime ve istihdamı artırma emeliyle beynelmilel normlara uygun, transparan, öngörülebilir, hesap verebilir siyasetlerin tasarımı ve uygulanmasının sağlanması olduğuna dikkati çekti. 

Türkiye’nin kaideye dayalı işleyen bir piyasa ekonomisi ananesine sahip olduğuna işaret eden Elvan, müesseselerin kuvvetlendirilmesi ve kaidelerin tesirli bir şekilde işletilmesinin ehemmiyetini vurguladı.

Elvan, oluşturacakları siyasetlerde alakalı tüm tarafların katkısını alarak istişareye dayalı, katılımcı bir kavrayışla hareket edeceklerini belirterek, şunları kaydoldu:

“Önümüzdeki yarıyılda makroekonomik kararı muhafaza ederek sihrime ve istihdama yeni bir ivme kazandıracağız. Öncelikli olarak ele aldığımız enflasyonla gayret sürecini, maliye siyasetleri ve değişik tüm taşıtlarımızla kararlı bir biçimde destekleyeceğiz. Mali disiplini gözeterek asılcı bir tehlike yönetimi ile kamu finansmanının niteliğini artıracağız. Vergi tertip etmeleri başta olmak üzere mevzuatta öngörülebilirliğin artırılması ve bu sayede yatırım civarının hem yerli hem de beynelmilel teşebbüsçüler açısından her bakımdan iyileştirilmesi için zorunlu adımlar, başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere alakalı tüm taraflarla iş birliği halinde atılacaktır. ” 

İlginizi Çekebilir;  Bakan Varank: Eylülde 30 bin 506 kişilik ilave istihdamın önünü açtık

Elvan, uygulayacakları ekonomi siyasetleriyle, bir taraftan tüm yurttaşların üreterek kazanç elde ettiği bir civar kuruluş ederken, değişik taraftan başta Kovid-19 salgınının negatif tesirlerini gidermek olmak üzere insan odaklı bir kavrayış içerisinde sosyal programları yaşama geçirmeye devam edeceklerini bildirdi. 

Bakan Elvan, “Önümüzdeki yarıyıl, küresel salgının tesirlerinin eksildiği, yeni fırsatların oluştuğu bir derlenme yarıyılı olacaktır. Bu çerçevede, makroekonomik kararı kuvvetlendirirken, mikro reformları kapsayan piyasa arkadaşı bir mutasyon programına odaklanacağız. İmal süreçlerinin ihracata dönük, yenilikçi ve ithalat bağımlılığı eksilmiş bir yapıya dönüşmesini sağlayarak yerli imal kapasitemizi artıracağız.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Bir yanıt yazın

] }