Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ekonomi

Kasım ayı enflasyon oranına göre memur zammı ne kadar olacak?

Binlerce çalışanın ve emeklinin merakla beklediği zam oranları netleşmeye başladı. Kasım ayı enflasyon sayılarından sonra memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklisine yapılacak zam oranları alt yukarıya netleşti.

Enflasyon sayılarının açıklanmasının ardından alacakları zam oranları da netleşmeye başladı. Memur ve memur emeklisi Temmuz’da yüzde 4 toplu kontrat zammına ek olarak yüzde 1.75 oranında enflasyon farkı almıştı. SSK ve Bağ-Kur emeklisi ise Temmuz ayında Ocak-Haziran enflasyonuna göre yüzde 5.75 zamma hak kazanmış oldu.

Memur ve memur emeklilerine toplu kontrat gereği 2020’nin ikinci 6 ayı için yüzde 4 zam yapılmıştı. Bu yarıyıla ait enflasyon farkı ocak ayında hesaplara uyuyacak. Memurlara 2021 senesinin ilk 6 ayı için ocakta yüzde 3 oranında toplu kontrat zammı verilecek. Senenin ikinci yarısına ait enflasyon farkı da bu zamma ilave edilecek. Kasım sonu itibariyle senelik enflasyon yüzde 14.03 olurken, Temmuz-Kasım arasında enflasyon yüzde 7 oranında hakikatleşti.

Memur ve memur emeklileri ne kadar zam alacak?

Memur ve memur emeklileri Kasım ayı enflasyon sayıları baz alındığında yüzde 4’lük kontrat zammına ek olarak yüzde 3.02’lik enflasyon zammı almaya hak kazandı.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri ne kadar zam alacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de ocak ayında yüzde 7 zam ihtimali doğdu. Zam oranında kesin sayı aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla beraber 4 Ocak’ta muhakkak olacak.

İlginizi Çekebilir;  Fon yöneticileri dolarda kısa pozisyona geçti Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Bir yanıt yazın

] }