Cuma, Nisan 26, 2024
Ekonomi

Bakan Pakdemirli üç sektöre yönelik desteklerin detaylarını paylaştı:

Pakdemirli, yaptığı yazılı açıklamada, Resmi Gazete’nin bugünkü rakamında yayımlanan “Arıcılık, İpekböcekçiliği, Kaz ve Hindi Yetiştiriciliği Yatırımlarının Desteklenmesine Ait Uygulama Temelleri Bildiriyi”ne ait değerlendirmede bulundu. 

Şartname kapsamında arıcılık projelerine  yüzde 50, kaz ve hindi yetiştiriciliği projelerine yüzde 75, ipek böcekçiliği projelerine yüzde 100 hibe yardımı verileceğini belirten Pakdemirli, arıcılık desteklemeleri çerçevesinde arı sütü, polen, propolis gibi arı mahsulü üretmek isteyen üreticileri destekleyeceklerini kaydoldu.

Pakdemirli, 50 ve üzeri arılı kovanı olan ve en az 3 sene Arı Kayıt Sistemi’ne kayıtlı, Arı Yetiştiricileri veya Bal Üreticileri Birliğine abone üreticilerin bu dayanaklara müracaat etebileceğine işaret ederek, arı mahsulleri yapımında kullanılacak makine, alet, donanım ve portatif arıcı barakasına yüzde 50 hibe yardımı verileceğini bildirdi.

İpek böcekçiliği yapan hakikat ve tüzel şahıslara, dut bahçesi kuruluşu, ipek böceği besleme konutu inşası, makine, alet ve donanım alımlarında yüzde 100 hibe yardımı verileceğine dikkati sürükleyen Pakdemirli, “Damızlık ve Ticari Kaz ile Ticari Hindi Yetiştiriciliği Desteklemeleri çerçevesinde ise 1000 adet kapasiteli damızlık kaz, 500 adet kapasiteli ticari kaz veya 1000 adet kapasiteli ticari hindi firması yatırımlarına yüzde 75 hibe yardımı verilecek. Hibe yardımı damızlık kaz şirketlerinde yeni kümes ve kuluçkahane inşaatı, makine, alet ve donanım alımı için, ticari kaz ve hindi şirketlerinde ise yeni kümes üretimi, makine, alet ve donanım alımı için uygulanacak.” ifadelerini kullandı.

Müracaatların Tarım ve Orman Bakanlığı şehir ve ilçe müdürlükleri aracılığıyla yapılacağı bilgisini veren Pakdemirli, yatırıma ait kriterler ve teknik ayrıntıların Bakanlığın internet sayfasında yayımlanacak uygulama kılavuzunda belirtileceğini kaydoldu. 

İlginizi Çekebilir;  SON DAKİKA: Mayıs'ta güneş enerjisi üretiminde rekor kırıldı

Bir yanıt yazın

] }