Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ekonomi

Lufthansa Havayolları 29 bin kişiyi işten çıkartacak

Dünyayı tesiri altına alan koronavirüs Kovid-19 salgını başta havacılık olmak üzere bir çok sektöre darbe vurmaya devam ediyor.Almanya’nın en büyük havayolu firmayı Lufthansa, sene sonuna kadar 29 bin çalışanın işine son verileceğini açıkladı. İşletme tarafından yapılan açıklamada, firmanın yurt dışı şubelerinde çalışan 20 bin bireyin işten çıkarılacağını söyledi. Ayrıca firmanın, kendisine ait olan uçak içi mahsul ve ikram işletmesi LSG’yi de elden çıkardığı bildirildi. LSG’de 7 bin 500 çalışan bulunuyordu.

HASARI 5 MİLYAR 600 MİLYON EUROYA ERİŞTİ

Alman Bild am Sonntag gazetesinde yer alan habere göre, Lufthansa’nın gelecek sene de istihdam eksiltmesi tasarlanıyor. İşletme lafçısı, gelecek sene en az 10 bin bireyin işine son verilmesinin tasarlandığını açıkladı.Dünyanın bir hayli yerindeki havayolu firmayı gibi koronavirüs salgını sebebiyle uçuşlarını eksilten Lufthansa’nın devlet takviyelerine karşın bu seneki hasarı 5 milyar 600 milyon euroya erişti.

İlginizi Çekebilir;  Finans - Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? (2023 TCMB eylül ayı faiz kararı toplantısı) Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Bir yanıt yazın

] }